Вночі військові над Волинню збили ракету

Вночі військові над Волинню збили ракету

Вночі 4 квітня під час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони знищили ракету у небі над Волинню, — повідомив голова військової адміністрації Волині Юрій Погуляйко.

Волиняни у соцмережах повідомляли, що орієнтовно о 23:00 чули звуки схожі на вибухи.

Зі слів Погуляйка, це були звуки від знищення ракети. "Віримо в Збройні сили України, дякуємо за відмінну службу та безпеку наших громадян. Водночас нагадую — не нехтуйте своєю безпекою. Під час тривоги необхідно бути в укритті", – написав голова військової адміністрації.

За даними повітряного командування "Захід" вночі пара Су-35 із території Білорусі нанесли удар крилатими ракетами по території України. Ймовірно, що цілями мали стати об'єкти цивільної інфраструктури у кількох західних областях, - йдеться у дописі.

Засобами протиповітряної оборони знищили три крилаті ракети, четверта – була пошкоджена, що не дало їй можливості точно потрапити в ціль.

Наведення ракет здійснювалося двома безпілотниками оперативно-тактичного рівня, які теж знищені підрозділами зенітних ракетних військ повітряного командування "Захід".

Що відомо

  • В районі на Волині 4 квітня силами протиповітряної оборони була збита повітряна ціль. Уламки впали на будівлю одного з населених пунктів.
  • Ввечері 26 березня у повітряному просторі Волині військові збили три ракети. Всього зі сторони Білорусі тоді випустили чотири ракети, одна з ракет влучила у нафтобазу на Рівненщині.
  • 29 березня під час однієї з повітряних тривог військові знову збили ракету. Це сталося в межах Горохівської громади.
На початок