Дитячій лікарні у Кропивницькому передали реанімобіль від німецької клініки

Дитячій лікарні у Кропивницькому передали реанімобіль від німецької клініки

Дитячій лікарні у Кропивницькому передали реанімобіль від німецької клініки
. Суспільне Кропивницький

Реанімобіль від німецької клініки передали обласній дитячій лікарні, що у Кропивницькому. До цього на балансі лікарні не було жодного реанімобіля – розповів її керівник Василь Хорощак. Суспільне дізнавалось, чим оснащена машина і коли почне їздити на виклики до пацієнтів.

Реанімобіль у Кропивницький привіз голова обласного благодійного фонду "Пересвіт" Володимир Глухий. Зі слів чоловіка, проїхав півтори тисячі кілометрів: "Це допомога від наших німецьких партнерів – найбільшої в Європі кліники "Шаріте". З Берліну машину догнали до польського кордону. А звідки ми доставили її до місця призначення".

Реанімобіль оснащений висувними носилками та висувним сидінням для транспортування пацієнта, витратними матеріалами, тонометрами, ларингоскопами, інтубаційними трубками, шприцями тощо – сказав завідувач відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії Андрій Гутарєв: "Дуже добре оснащений. Дає можливість подавати кисень, здійснювати інклюзивну терапію при транспортуванні дітей. Для анестезіологів важливо, щоб дитина отримувала безперервну терапію, навіть при транспортуванні".

Дитячій лікарні у Кропивницькому передали реанімобіль від німецької клініки
Суспільне Кропивницький

За словами керівника лікарні, не мали на балансі жодного реанімобіля: "Раніше у нас був централізований гараж департаменту охорони здоров’я, де перебував увесь транспорт. Санітарний також. Тому, якщо нам потрібно було кудись виїжджати – у район, на Київ, в іншу область транспортувати дітей, ми замовляли автотранспорт там. Цей реанімобіль – наш, документи – у нас, зареєстрований він за обласною дитячою лікарнею".

З 4 квітня реанімобіль працюватиме цілодобово.

Що відомо

Обласний благодійний фонд "Пересвіт" заснували 20 років тому. Як розповів Суспільному голова фонду Володимир Глухий, до початку війни з Росією він опікувався дітьми з інвалідністю та дітьми-сиротами. Після 24 лютого фонд займається гуманітарною допомогою переселенцям з областей України, де тривають бойові дії.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок