Машина згоріла вщент: поліція розповіла подробиці гибелі документаліста Макса Левіна

Машина згоріла вщент: поліція розповіла подробиці гибелі документаліста Макса Левіна

Машина згоріла вщент: поліція розповіла подробиці гибелі документаліста Макса Левіна
. Фото: Facebook Макс Левін

Вбитий росіянами фотограф Макс Левін намагався зняти ексклюзивний матеріал. За попередньою інформацією він не повідомив правоохоронців про роботу в зоні бойових дій.

Про це Суспільному розповіла речниця поліції Київської області Ірина Прянішнікова.

"За попередньою інформацією, журналіст робив матеріал, він точно не погоджував свій виїзд принаймні з працівниками поліції Київської області. Він десь сам намагався зробити якийсь ексклюзивний матеріал", – ідеться у повідомленні.

Вона додала, що фотографа та документаліста Левіна знайшли у лісосмузі з чоловіком, який його супроводжував – їх машина згоріла вщент, а сам журналіст загинув від вогнепального поранення.

Макс Левін працював на hromadske, Lb.ua. Також співпрацював з Reuters, BBC, TRT World, Associated Press. Більшість його робіт пов'язані з війною в Україні.

У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

Що відомо

  • 1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна. З 13 березня з ним не було зв'язку.
  • 1 березня збройні сили Російської Федерації завдали два ракетні удари по Київській телевізійній вежі, внаслідок чого загинули п’ятеро людей, в тому числі оператор телеканалу Київ.Live Євген Сакун.
  • В Ірпені Київської області російські військові вбили журналіста New York Times Брента Рено. Його колега фотокореспондент Хуан Арредондо поранений. За даними поліції, унаслідок стрільби поранені близько п'яти людей.
  • 12 березня у Каховці та Новій Каховці зникли два журналісти — Олег Батурін та Сергій Цигипа. Обоє активно висвітлювали стан справ в їх містах та області з часу вторгнення РФ в Україну.
  • 15 березня війська Росії вбили українську журналістку Олександру Кувшинову та оператора американського телеканалу Fox News. Ще один журналіст дістав поранення.
  • 23 березня Оксана Баулін, журналістка видання "The Insider", яке визнано в Росії іноземним агентом, загинула під ракетним обстрілом у Києві.
  • 27 березня стало відомо, що на сході України загинув львівський телеоператор Юрій Олійник. Йому було 39 років.
  • 31 березня у Херсоні зник місцевий журналіст Костянтин Риженко. Його батько підтвердив, що росіяни розшукують Риженка за журналістську діяльність.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок