Чи застосує РФ хімічну зброю: думка експерта

Чи застосує РФ хімічну зброю: думка експерта

Ексклюзивно
Чи застосує РФ хімічну зброю: думка експерта
. АР

Задля перемоги над Україною військове керівництво РФ не зупиниться перед застосуванням зброї масового ураження та опосередковано вже вдається до таких дій.

Про це в ефірі Суспільного заявив військовий експерт Сергій Грабовський відповідаючи на питання, чи піде РФ на застосування ядерної та хімічної зброї.

"Вона вже пішла на це. Маємо приклад Сум — резервуар з аміаком. Ми маємо бути готові", — зазначив він.

На думку Грабовського, РФ може продовжити атаки на хімічні підприємства України.

"Росія, перейшовши до другої фази війни — терору мирного населення, може використати хімічну зброю в будь-який момент, атакуючи навіть наші підприємства з важливими хімічними елементами", — зауважив експерт.

Він нагадав, що Росія вже вдавалася до використання хімічної зброї у Сирії.

"Застосування бойової хімічної зброї — це важливий інструмент залякування в першу чергу мирного населення, як це було в Сирії", — підсумував він.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Російська Федерація залучатиме у війні проти України все більше військових строкової служби, вважає радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.
  • Російське військове керівництво почало активніше працювати з резервістами та набирати добровольців для участі у війні проти України, повідомили у Генштабі.
  • 1 квітня у Генштабі повідомили, що Збройні сили України відновили контроль над низкою населених пунктів Київської та Чернігівської областей. Також війська РФ, зазнавши значних втрат в особовому складі та техніці, тимчасово відмовилися від блокування та захоплення Києва.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що військовослужбовці вищого офіцерського складу, які стали зрадниками і порушують військову присягу, будуть позбавлені вищих військових звань.
  • 31 березня Зеленський повідомив, що Росія накопичує військових для нових ударів на кількох напрямках, зокрема на Харківському.

Читайте також

Що таке зарин і як розпізнати хімічну атаку

"Це не просто війна. Усе набагато гірше" — Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам

Вторгнення Росії в Україну, день 37. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок