Втрати Волині: підтвердили загибель п'ятьох захисників

Втрати Волині: підтвердили загибель п'ятьох захисників

1 квітня стало відомом, що у війні за Україну з російськими військами загинули п'ятеро військовослужбовців з Волині: Роман Михалевич, Віктор Коханюк, Михайло Ліщина, Володимир Зімич та Олександр Катеринюк.

Інформацію про загиблих захисників підтвердили в обласній військовій адміністрації.

Роман Михалевич

21-річний Роман Михалевич був уродженцем села Замшани Забродівської територіальної громади.

Відомо, що захисник загинув під Миколаєвом. 1 квітня лейтенанта одного із волинських формувань Збройних сил України поховали на батьківщині.

Віктор Коханюк

Житель Луцької громади Віктор Коханюк був призваний на військову службу по мобілізації 25 лютого в одну з військових частин Збройних сил України. В березня чоловіку виповнилося 58 років.

Відомо, що Віктор Коханюк загинув 27 березня в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Благодатне Миколаївської області.

Михайло Ліщина

Уродженець села Шклинь Городищенської громади Михайло Ліщина захищав Україну у 2014 році. Побував у найгарячіших точках АТО. 2015 року був демобілізований. Отримав нагороду “Учасник бойових дій”. Ще через рік уклав контракт зі Збройними силами України.

"На жаль, у віці 31 року його життя обірвалося через зухвале і безпідставне вторгнення російського агресора", – повідомили на сайті громади. Прощатимуться із захисником 2 квітня.

Володимир Зімич

18 березня в результаті ворожого обстрілу, під час виконання бойового завдання на Миколаївщині загинув житель Зимнівської громади Володимир Зімич. До цього часу військовослужбовець вважався зниклим безвісти.

Тіло захисника доставлять додому 2 квітня. Цього ж дня волиняни прощатимуться із загиблим.

Олександр Катеринюк

31 березня 2022 року в результаті бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання на Миколаївщині загинув мешканець села Березолуки  Катеринюк Олександр Вікторович. Йому було 24 роки.

Відомо, що Олександр в 18 років підпис контракт з ЗСУ та обороняв Україну в АТО. Про час та місце прощання з захисником поки не повідомляють.

Читайте також:

На початок