Мер Рівного пояснив, чому преміював своїх підлеглих під час війни

Мер Рівного пояснив, чому преміював своїх підлеглих під час війни

Мер Рівного пояснив, чому преміював своїх підлеглих під час війни
. Фото: Суспільне Рівне

Міський голова Рівного Олександр Третяк прокоментував інформацію про преміювання посадовців та працівників мерії. У своєму відеозверненні за 30 березня він відреагував на критику, яка шириться у мережі Facebook і з'явилась після публікацій документу про нарахування.

У розпорядженні міського голови за 25 березня 2022 року йдеться про преміювання директорів департаментів та начальників управлінь і служб у розмірі 180% окладу, їх заступників — 140%, працівників виконкому — 45%, службовців виконкому — 100%. Чиновники отримають премію за березень цього року.

У вечірньому відеозверненні Олександр Третяк повідомив, що хоче припинити ажіотаж стосовно цього документу і пояснив, що видав розпорядження про преміювання через зменшення заробітної плати у його підлеглих під час війни.

"Працівники міської ради отримали нижчу зарплату, ніж завжди, як мінімум на відсотків 20. Домовленість була про те, що якщо працівники виконкому, ради отримають заробітну плату, вони частину грошей віддадуть на підтримку Збройних сил України", — заявив міський голова.

Також мер додав, що орієнтовно 40% працівників міської ради та виконкому від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну взяли відпустку своїм коштом.

У відеокоментарі мер назвав ситуацію "хайпом, який підняли деякі політикани в час війни, маніпулюючи свідомістю і розумом людей"

Заступниця міського голови з гуманітарних питань Марина Кузмічова підтримала рішення Олександра Третяка про преміювання працівників ради і виконкому, пояснивши свою позицію тим, що їхні ставки низькі, а обов'язків, задач та відповідальності під час війни додалося.

"Ставка начальника управління — приблизно 8000. Ставка керівника відділу 7 000 без податку. Премія вирівнює позиції, щоб люди не порозбігалися. Для прикладу: "Вільна каса" дає можливість заробити більше без головного болю, без знання купи законів, без відповідальності...

Від початку війни всі мої управління працюють нон-стоп. Крім виконання службових обов'язків кожне моє управління має додаткове гіпернавантаження. Тому що ніхто з вас і нас раніше не мав викликів війни. Наприклад, управління культури та управління молоді і спорту 24/7 працюють на розміщення переселенців, забезпечення гуртожитків, де знайшли прихисток ВПО всім необхідним: від туалетного паперу до ковдри, подушки, харчування. Хлопці і дівчата їздять по волонтерських штабах, завантажують все необхідне щодня і розвозять все по 12 гуртожиткам. Щодня, без вихідних. Розселення ВПО 24/7", — заявила чиновниця.

Що відомо

  • У грудні 2020 року Олександр Третяк пояснив Суспільному, чому йому необхідна надбавка до основної заробітної плати. Разом з усіма доплатами тоді міський голова отримував 30 тисяч гривень у місяць.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок