У Кропивницькому збирають маски та антисептики для захисту військових від коронавірусу

У Кропивницькому збирають маски та антисептики для захисту військових від коронавірусу

У Кропивницькому збирають маски та антисептики для захисту військових від коронавірусу
. Оригінальне

Маски, антисептичні серветки та спирт передали з Кропивницького військовим на Схід України. Зібрали речі учасники громадського простору КропХаб, де проводять різні благодійні заходи та зустрічі, під час акції "Ми на відстані, але ми разом".

Кропивничанка Світлана Бойчук передала військовим 70 масок. Жінка пошила їх власноруч: "Допомагаємо, чим можемо. До мене звернулися по допомогу з пошиттям масок, дали мені бавовняну тканину".

Пошиті власноруч маски на потребу військовим віддає й кропивничанка Олена Горобець. Жінка пошила 80 масок. Вони з бавовни: "Дівчата мені привезли тканину. Вона дуже гарна, м’яка. Хлопцям буде в них зручно. Маски виготовляю в три шари, так рекомендують. В подальшому маску можна прати і прасувати, вона зберігає всі свої властивості протягом великого проміжку часу".

Кропивничанка Наталія Жученя приготувала тканину для пошиття масок: "Тут 2,5 метри тканини. Це лляна тканина, натуральна. Але я шити не можу, а тут виявилося є люди, які можуть це зробити, то хай, будь ласка".

Зібрані речі привезли у КропХаб. Тут із вологих серветок, спирту та ефірної олії меліси Катерина Колтунова зробила дезінфікуючі серветки: "Рецепт дуже простий: по 5 крапель олії і чарка спирту на велику пачку серветок. В маленьку пачку додаємо половину цієї порції. В аптеках немає гліцерину, а такий лайфхак ми знайшли в інтернеті – додаємо у вологі серветки спирт і олію, що також є антисептиком".

Інна Колпак розповіла, чому організувала таку акцію: "Ми маємо подякувати військовим за те, що оберігають наш спокій на Сході країни і надати бійцям хоча б мінімальний захист".

Для бійців підготували 90 масок, півтора літри спирту 90%, 20 пачок серветок. Все це бійцям на Схід повезе Владислав Чубенко: "Необхідні речі ще будемо збирати протягом двох діб, а потім направимо все це нашим хлопцям, які знаходяться на ліні фронту – усі подарунки, усі маски, антисептики. Такі речі у них є, однозначно. Можливо, у необхідній кількості. Але, на жаль, ви знаєте, там з гігієною проблеми. Нехай краще у хлопців буде по три, по чотири маски, ніж одна, на всяк випадок".

Акція триватиме до закінчення карантину.

На початок