Випускники на Тернопільщині готуються до зовнішнього незалежного оцінювання

Випускники на Тернопільщині готуються до зовнішнього незалежного оцінювання

Випускники на Тернопільщині готуються до зовнішнього незалежного оцінювання
. Суспільне Тернопіль

Випускники на Тернопільщині готуються до зовнішнього незалежного оцінювання, бо, незважаючи на війну, тестування в Україні таки відбудеться. Про це розповіла Суспільному начальниця обласного управління освіти і науки Тернопільської ОВА Ольга Хома.

За її словами, його організують дещо в іншому форматі.

"Цю процедуру спростили: ЗНО будуть проводити у формі одного іспиту, який буде складатися з тестових завдань із трьох предметів. Це – українська мова та література, математика та історія України. Кожен із предметів матиме по 20 завдань. Міністерство освіти також розробить шкалу оцінювання, відповідно до якої учні будуть вступати у вищі навчальні заклади".

Ті абітурієнти, які вступатимуть на платну форму навчання, ЗНО не здаватимуть, каже Ольга Хома. За її словами, вони зможуть написати заяву, у виші їх зарахують на підставі середнього балу атестата.

"Учні, які приїхали на Тернопільщину з інших областей, повинні звернутися в школу, де вони зараз дистанційно навчаються. Тоді вчитель порадить їм, як правильно створити власний кабінет і зареєструватися для здачі ЗНО".

Батьки переживають, що діти, які навчалися на територіях, де зараз тривають бойові дії, не зможуть отримати відповідні документи про освіту, розповідає жінка.

"Десятки закладів освіти знищені. Де взяти документи, які би підтвердили, що дитина навчалася на відмінно чи бодай довідку про те, що справді дитина навчалася в тому чи іншому закладі? Наголошую, що, навіть не маючи офіційних даних про це, дитина зможе отримати в нас відповідний документ. Для цього батьки повинні звернутися у заклад освіти, керівник навчального закладу надасть роз’яснення, як дитина зможе отримати свідоцтво. Цим школярам зарахують оцінки за другий семестр, які вони отримають у цьому закладі. Відповідно до них виставлять середній бал за навчальний рік. Тобто, батькам не потрібно сидіти вдома і шукати в інтернеті роз’яснення. Найліпше, зверніться у найближчий заклад освіти, там отримаєте консультацію з питань, які вас цікавлять", – говорить Ольга Хома.

Зареєструватися для здачі тесту можна до 9 квітня. Щодо державної підсумкової атестації у формі ЗНО, то її скасували для усіх випускних класів: четвертого, дев'ятого та одинадцятого.

Зараз у школах Тернопільщини навчається онлайн 3 875 учнів з тих регіонів, де тривають бойові дії. Також є 385 учнів, які дистанційно вчаться у закладах професійної освіти і також тимчасово проживають у нашій області, каже начальниця обласного управління освіти і науки.

Читати також:

На початок