Росія перекидає в Україну війська із невизнаних Абхазії та Осетії

Росія перекидає в Україну війська із невизнаних Абхазії та Осетії

Росія перекидає в Україну війська із невизнаних Абхазії та Осетії
Російські військові. Getty Images

Росія з метою посилення свого наступального потенціалу в Україні перекидає частину своїх сил з окупованих територій Грузії до українського кордону, передає CNN із посиланням на свої джерела.

"На нинішньому етапі ми маємо ознаки того, що вони залучають сили з території Грузії в Україну", – зауважив представник Пентагону.

Він підкреслив, що Сполучені Шати не проводять повітряної розвідки за переміщенням російських сил і поки відмовився говорити, на якій саме ділянці ці сили можуть перетнути кордон в Україні. Водночас за його словами, росіяни намагаються підтримати посилену активність переважно в регіоні українського Донбасу.

Як зазначається, російські війська розміщуються на окупованій частині території Грузії після вторгнення 2008 року.

Представник Пентагону також повідомив, що російські війська мають 22 кораблі в Чорному морі, більшість – це десантні судна.

"Ми бачили, як вони рухалися в Азовське море, щоби здійснити десантний штурм, спробувати посилити свій наступ з Маріуполя, але ми не спостерігали їхнього руху в напрямку Одеси", – зауважив чиновник.

Що відомо

  • Загальні бойові втрати російської армії з початку вторгнення в Україні перевищили 16 тисяч осіб.
  • Станом на 25 березня, угруповання Сил оборони продовжує оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.
  • За даними Пентагону, від початку вторгнення Росії в Україну війська РФ запустили понад 1200 ракет.
  • 24 березня авіація Росії зменшила активність у зоні бойових дій натомість РФ активізувала ведення розвідки за допомогою БПЛА.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. Місяць війни у фото

Вторгнення Росії в Україну, день тридцятий. Онлайн

Я готовий піти на все, якщо моя хода буде з нашим народом — інтерв’ю Зеленського

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок