АПЛ та Серія А не будуть реєструвати українських гравців попри правило ФІФА

АПЛ та Серія А не будуть реєструвати українських гравців попри правило ФІФА

ЗМІ
АПЛ та Серія А не будуть реєструвати українських гравців попри правило ФІФА
. ФК "Динамо"

Тепер українці можуть претендувати на потрапляння лише до одного топ-чемпіонату.

Англійська Прем'єр-ліга та італійська Серія А не планують підписувати українських чи російських гравців поза трансферним вікном.

Раніше Міжнародна федерація футболу (ФІФА) ввела тимчасове правило, дозволивши легіонерам з України і Росії призупинити чинні угоди з українськими та російськими клубами та перейти в інші чемпіонати. При цьому 22 березня Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) дав згоду на реєстрацію футболістівіз України та Росії у єврокубкових турнірах до 1 квітня.

Однак, за інформацією The Times, АПЛ не буде реєструвати українців чи росіян, зважаючи на нововведення від ФІФА. Ключовий аргумент англійської сторони - підписання нових футболістів під час активної фази сезону шкодитиме "спортивній цілісності змагань". Схожий довід навели і в Німецькому футбольному союзі, який так само раніше вирішив не підписувати російських чи українських спортсменів.

Читайте також: У Німеччині заборонили клубам реєструвати футболістів з України та Росії за тимчасовим правилом ФІФА

В Італійській федерації футболу аналогічна ситуація. Італійське видання Tuttomercatoweb, посилаючись на власні джерела, повідомило, що місцева федерація також не буде підпорядковуватись правилу ФІФА.

Таким чином наразі іспанська Ла Ліга - єдиний топ-чемпіонат, який поки що не заборонив клубам реєструвати нових українських і російських гравців посеред сезону відповідно до нововведення ФІФА.

Як міжнародний спорт реагує на повномасштабне вторгнення РФ

На початок