Уряд Великої Британії "послабив" санкції для лондонського "Челсі"

Уряд Великої Британії "послабив" санкції для лондонського "Челсі"

Уряд Великої Британії "послабив" санкції для лондонського "Челсі"
. АР

Ліцензія клубу зазнала змін.

Уряд Великої Британії ухвалив зміні щодо спеціальної ліцензії лондонського "Челсі". Про це повідомляє BBC.

Наразі клуб перебуває під впливом санкцій, під які потрапив його власник російський бізнесмен Роман Абрамовіч. Зокрема, через обмеження лондонська команда не могла продавати квитки на свої матчі, проводити трансфери та продовжувати роботу клубних магазинів. Також санкції не дозволяли Абрамовічу продати клуб.

Читайте також: Роман Абрамовіч потрапив у санкційний список Великої Британії: що це означає для "Челсі"

Але британський парламент прийняв рішення оновити ліцензію, а саме - пункт про продаж квитків. Тепер усі кошти, зароблені від торгівлі будуть йти напряму до Англійської Прем'єр-ліги, а не на рахунки клубу. Таким чином лондонці знову зможуть продавати квитки на всі ігри як чоловічої, так і жіночої команд.

Однак придбати квитки на матчі АПЛ і Кубка Англії зможуть лише власники абонементів або ті вболівальники, які вже купували тікети до введення санкцій. Щодо жіночої ліги таких обмежень немає, адже організатори побоюються порожніх трибун.

За інформацією ВВС, "Челсі" також наполягає на тому, аби будь-які доходи клубу від продажу квитків використовувались АПЛ для фінансової допомоги тим, хто став "жертвою війни в Україні". В АПЛ зазначили, що наразі ведуть перемовини з відповідними благодійнами фондами і узгодять їх із "Челсі".

До слова, парламент також ухвалив рішення щодо підтримки ліквідності команди. Відтепер Абрамовіч може допомогти клубу фінансово, переказавши "Челсі" 30 мільйонів фунтів через компанію Fordstam Ltd, яка формально й володіла "синіми".

Що відомо

  • Після оновлення ліцензії "Челсі" зможе продавати квитки на домашній матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів проти "Реалу" (6 квітня), а також на півфінали Кубка Англії, що відбудуться на "Вемблі" 16 квітня проти "Крістал Пелес". При цьому наступна гра жіночої команди "синіх" у Суперлізі відбудеться 3 квітня проти "Редінгу".
  • Після 28 матчів "Челсі" посідає третє місце в турнірній таблиці АПЛ. Розрив із другим місцем складає 10 очок. При цьому в "синіх" зіграно на одну зустріч менше. Водночас у жіночій першості "Челсі" посідає друге місце, а різниця очок із першим складає лише два бали.
  • Раніше російський бізнесмен Роман Абрамовіч передав керівництво "Челсі" благодійному фонду, а 2 березня виставив клуб на продаж. Однак покупець так і не знайшовся, і команда потрапила під санкції, застосовані до Абрамовіча британським урядом.
На початок