19 чоловіків затримали поліцейські у приміщенні Мукачівської міськради. Що відомо

19 чоловіків затримали поліцейські у приміщенні Мукачівської міськради. Що відомо

Доповнено
19 чоловіків затримали поліцейські у приміщенні Мукачівської міськради. Що відомо
. Фото: Національна поліція у Закарпатській області

У приміщенні Мукачівської міськради поліцейські затримали 19 чоловіків. Затримані вчиняли конфлікт та перешкоджали роботі правоохоронців, — повідомили на сайті поліції на Закарпатті. За словами нардепа Віктора Балоги, затримані не пропускали до міськради депутатів ОПЗЖ.

У відомстві зазначили, що інцидент стався зранку 23 березня.

"Поліцейські отримали повідомлення про конфліктну ситуацію у Мукачівській міськраді. На місці події група осіб вчиняла конфлікт. Вони не реагували на повідомлення поліцейських припинити порушення та намагалися напасти на працівників поліції", — йдеться у повідомленні на сайті ГУНП області.

Затриманих можуть помістити до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі кваліфікували такі дії як хуліганство (ч.3 ст.296 ККУ). За це може загрожувати до п'яти років позбавлення волі.

"Поліція затримала людей, які зі мною не впускали депутатів ОПЗЖ" — нардеп Балога про затриманих

Народний депутат України, мажоритарник від 69-го виборчого округу Закарпаття, Віктор Балога на своїй сторінці у Facebook написав: на сесію зібралися депутати усіх фракцій, крім ОПЗЖ, які були недопущені до входу у будівлю міської ради у зв'язку з тим, що президент підписав указ про заборону діяльності проросійських партій на час воєнного стану.

"Тому я особисто не впустив депутатів ОПЗЖ на сесію і не дозволив їм пройти. Натомість, поліція та силовики за вказівкою губернатора, почала чинити спротив мені з намаганнями пропустити депутатів ОПЗЖ. Поліція затримала людей, які були поруч зі мною за, ніби то, спротив", — йдеться у повідомленні на сторінці нардепа у Facebook.

"Ми не дозволимо сприяти ворогу і будемо жорстко зупиняти будь-які передумови до розхитування ситуації на Закарпатті", — голова ОВА

Голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита прокоментував затримання у Мукачівській міськраді.

"Наші правоохороні органи запобігають дестабілізаційним чинникам в умовах воєнного стану. І сьогодні вони діяли активно в Мукачівській міській раді, щод уберегти людей від небезпеки та локалізувати увесь той безлад, який хтось мав на меті створити у власних політичних інтересах", — цитує слова Віктора Микити Telegram-канал Закарпатської ОВА.

Що відомо:

  • 23 березня у Мукачівській міськраді відбулась позачергова сесія під час якої припинили повноваження секретарки від партії ОПЗЖ.

Читайте нас: у Telegram, Viber та Instagram

На початок