У Яворівському районі на Львівщині збили дрон: тривають слідчі дії

У Яворівському районі на Львівщині збили дрон: тривають слідчі дії

У Яворівському районі на Львівщині збили дрон: тривають слідчі дії
. Ілюстративне фото: pixabay

У Яворівській громаді, що на Львівщині, поліцейські збили дрон, який знімав місцевість. Про це повідомили на Facebook-сторінці Яворівської міської ради.

Про безпілотний літальний апарат, який здійснював зйомку на території громади, повідомив місцевий житель.

"На "гарячу" лінію Яворівської міської ради надійшло звернення про підозрілий дрон, що здійснював зйомку в одному із населених пунктів громади. Завдяки злагодженій роботі оперативної групи реагування безпілотний літальний апарат ліквідували", — йдеться у повідомленні.

За цим фактом поліцейські проводять слідчі дії. Про те, хто і з якою метою запустив дрон, наразі невідомо.

Речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська у коментарі Суспільному повідомила, що від початку повномасштабного вторгнення Росії запускати дрони, квадрокоптери на території області заборонено. Такі польоти наразі можна проводити винятково з погодження СБУ у Львівській області.

"Усі недозволені польоти безпілотних літальних апаратів будуть вважатися шпигунством та диверсійною роботою на користь ворога з усіма відповідними наслідками", — сказала Роксолана Яворська.

З її слів, за порушення ухваленого рішення людину притягнуть до кримінальної відповідальності за ст. 109, ст. 110, ст. 111, ст. 112, ст. 114 ККУ. Якщо ж протиправні дії вчинила дитина чи підліток, відповідальність за це будуть нести її батьки чи опікуни.

"Звертаємо на це увагу батьків, тому що дрони, які зараз збивають, переважно запускають діти. Ми не будемо просто вести попереджувальні розмови, дрон будуть збивати. І за діяння малолітніх і неповнолітніх будуть притягатися до відповідальності батьки", — каже Роксолана Яворська.

Читайте також: На Львівщині заборонили використання дронів та квадрокоптерів

Читайте нас в Instagram: головні новини регіону

На початок