Фраза прикордонників про російський корабель не є порушенням кодексу — НАДС

Фраза прикордонників про російський корабель не є порушенням кодексу — НАДС

Фраза прикордонників про російський корабель не є порушенням кодексу — НАДС
. Острів Зміїний. Фото: AP

Використання державними службовцями відомої фрази прикордонників з острова Зміїний не є порушенням кодексу державного службовця.

Про це повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби із посиланням на відповідь Національного агентства з питань державної служби.

"Вимовлену українськими прикордонниками фразу на острові Зміїний українці сприйняли як заклик до згуртування, і її підхопили прихильники України по всьому світу. Фраза стала одним із символів боротьби з російськими окупантами", — йдеться у повідомленні НАДС.

У відомстві також відзначили, що ця фраза стала основою для створення багатьох поетичних рядків та пісень, а українські митці створили плакати з нею.

"З огляду на зазначене, на думку НАДС, вказана фраза не може завдати шкоди репутації державних органів та органів місцевого самоврядування", — наголосили у відомстві.

Що відомо

  • Біля острова Зміїний, що на Одещині, стоїть на якорі російський військово-морський корабель. Також на перших чітких супутникових знімках, які оприлюднила компанія Maxar, видно пошкоджені будівлі.
  • Острів Зміїний, що входить до Кілійського району Одеської області 24 лютого атакували російські війська. На острові перебували 13 прикордонників. Спочатку військові отримали пропозицію здатися, на яку відповіли відмовою. Після цього на Зміїний почався ракетно-артилерійській удар. О 22:05 24 лютого острів захопили.
  • Інформація про те, що прикордонники, які обороняли острів Зміїний від, вижили й були захоплені в полон, з'явилася в російських ЗМІ з'явилася 26 лютого була підтверджена — її почали перевіряти.
  • 1 березня ЗСУ ідентифікували більшість прикордонників з острова Зміїний, аналізуючи російські відео.

Читайте також

Я готовий піти на все, якщо моя хода буде з нашим народом — інтерв’ю Зеленського

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна Росії проти України. День 28. Онлайн

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській областіс

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок