Канцлер Німеччини виступив проти бойкоту російських енергоносіїв

Канцлер Німеччини виступив проти бойкоту російських енергоносіїв

Канцлер Німеччини виступив проти бойкоту російських енергоносіїв
. Фото: Associated Press

Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову виступив проти бойкоту імпорту енергоносії в РФ.

Він наголосив, що санкції, які вже запроваджено проти Росії, мають серйозний вплив, однак їхнє посилення може спричинити серйозні наслідки для європейських економік, передає dpa.

"Ми маємо сказати тут дуже чітко: це може бути не короткостроковою справою, а тривалою суперечкою. І ми всі повинні це витримати", — заявив він.

Напередодні саміту ЄС, НАТО та G7, які мають відбутися цього тижня, Шольц вже заявляв, що він рішуче проти ембарго та російські енергоносії.

Що відомо

  • Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц скликає лідерів країн "Групи семи" на саміт, який має відбутися 24 березня у Брюсселі.
  • Президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу у Бундестазі дорікнув німецькій владі у зволіканні з впровадженням превентивних санкцій проти РФ та закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца взяти на себе лідерську роль і допомогти Україні зупинити війну.
  • У відповідь Шольц заявив, що федеральні землі Німеччини нададуть українцям швидку допомогу і процедура не буде складною.
  • Раніше Зеленський закликав українців у всьому світі тиснути на політиків та бізнес, говорити з журналістами — аби країни припинили торгівлю з Росією.

Читайте також

Гроші аграріям та добровільні податки для ФОП. Шмигаль пояснив, як уряд підтримає бізнес

300 млрд доларів російських коштів зарезервовані для України — ОП

"Щоб усі працювали": Зеленський анонсував максимальну дерегуляцію бізнесу

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок