Вимушених переселенців підтримають грішми: на Закарпатті запускають спільний з ООН проєкт

Вимушених переселенців підтримають грішми: на Закарпатті запускають спільний з ООН проєкт

Вимушених переселенців підтримають грішми: на Закарпатті запускають спільний з ООН проєкт
. Ужгородська міська рада

2220 гривень отримуватимуть вимушені переселенці на Закарпатті. Про це 22 березня повідомив Суспільному голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. За його словами, ці виплати організовані за підтримки Міжнародної організації з міграцій (МОМ) агентства ООН.

У кожній територіальній громаді, а їх є в краї 64, живуть вимушені переселенці. Вони мають зареєструватися, якщо цього ще не зробили, аби отримати виплати у відділеннях "Укрпошти" та інших офіційно зареєстрованих постачальників фінансових послуг в Україні. Зараз в Закарпатській області перебуває 270 тисяч вимушених переселенців.

Віктор Микита пояснив, як в межах ініціативи таргетуватимуться сім’ї, враховуючи критерії уразливості — це вагітні жінки, самотні батьки, які виховують дітей, сім’ї з двома дітьми і більше, домогосподарства, де є люди з інвалідністю, люди похилого віку (старше 65 років).

Координатор програм із питань надзвичайних ситуацій Міжнародної організації з міграцій (МОМ) Марко Кіментон зауважив: "Багатофункціональна фінансова підтримка і програма фінансової підтримки, яку описав голова ОВА, є лише однією із цільових програм, які виконує організація з міграції в рамках допомоги Україні. Також одним із ключових напрямків нашої діяльності є підтримка осіб, які перетинають кордон, тобто виїжджають за межі України. Мій колега Мустафа Хадід буде безпосередньо контактною особою, який здійснюватиме співпрацю з територіальними громадами і формуватиме базу даних найбільш уразливих осіб, про яких уже згадували, щодо надання їм фінансової підтримки".

Також, як повідомив Віктор Микита, представництво МОМ ООН надасть волонтерів у кожну тергромаду для реєстрації та пришвидшення опрацювання інформації щодо перерахованих категорій ВПО. Трансфери призначені для підтримки 32 тисяч переселенців і 8 тисяч вразливих домогосподарств.

Що відомо:

  • В Україні 24 лютого запровадили воєнний стан через повномасштабне вторгнення Росії.
  • Вторгнення Росії в Україну. День двадцять сьомий. Онлайн.
  • 21 березня у Мукачеві попрощалися із загиблими на війні Андрієм Гавриком та Артемом Вістіровським
  • 93% українців вірять у перемогу над Росією — соціологи.
  • Від початку війни ООН підтвердила смерть понад 800 цивільних.
  • Через збройну агресію РФ загинули вже 117 дітей — Офіс генпрокурора.

Читайте нас: у Telegram, Viber та Instagram

На початок