У Росії хочуть розслідувати роботу "біолабораторій" в Україні. В ОП відреагували

У Росії хочуть розслідувати роботу "біолабораторій" в Україні. В ОП відреагували

У Росії хочуть розслідувати роботу "біолабораторій" в Україні. В ОП відреагували
. Ілюстративне фото: Associated Press

Державна Дума Росії планує розглянути питання створення комісії з розслідування діяльності біологічних лабораторій в Україні. В Офісі президента України вважають, що подібними заявами РФ хоче юридично виправдати свою агресію.

Про це повідомляється на сайті Держдуми.

Зазначається, що парламентське розслідування ініціюється не менше ніж однією п'ятою частиною депутатів від загальної кількості.

"На цей час зібрано 442 підписи. Завтра, 22 березня, це питання буде розглянуте на пленарному засіданні у пріоритетному порядку", – йдеться у повідомленні.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк назвав заяви РФ про начебто існування біолабораторій в Україні "брехнею".

"Росія наполегливо намагається юридично виправдати агресію проти України. Історії про біолабораторії, нацистські батальйони, обстріли Донецька важкою артилерією з багатотисячними жертвами... Все це – безумовна брехня, яку відкидає світ, що спостерігає за війною в прямому ефірі", – написав він у Twitter.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Послиня США в ООН Лінда Томас-Ґрінфілд попередила, що Росія зазнає додаткових наслідків із боку США, якщо використає хімічну зброю проти України.
  • 10 березня офіційна представниця Білого дому Джен Псакі спростувала заяви РФ про нібито підготовку в Україні провокацій з використанням хімічних речовин, до якої начебто причетні США. Натомість США вважають, що Росія сама може вдатися до таких провокацій.
  • Інформація про нібито біолабораторії США в пострадянських країнах активно використовується російською пропагандою. Про це періодично згадують й "висловлюють занепокоєння", хоча роблять це без підтверджень. 9 березня подібну заяву зробив і Китай.
  • Міністерство оборони Великобританії у Twitter повідомило, що помітило зростання звинувачень Росії про те, що Україна нібито працює над біологічною або ядерною зброєю.
  • З 1991 року підрозділ міністерства оборони США співпрацює з колишніми країнами Радянського Союзу, в тому числі з Україною, щоб убезпечити та розібрати залишену зброю масового знищення.

Читайте також

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Вторгнення Росії в Україну, день двадцять шостий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок