На Дніпропетровщині відновлюється рух міжміського та приміського транспорту

На Дніпропетровщині відновлюється рух міжміського та приміського транспорту

На Дніпропетровщині відновлюється рух міжміського та приміського транспорту
. Фото: Суспільне. Дніпро

На Дніпропетровщині відновлюється рух транспорту міжміського та приміського сполучення, воно здійснюється за принципом забезпечення сполучення між містами, центрами територіальних громад та райцентрами. Про це під час брифінгу 21 березня повідомив начальник управління транспорту Дніпропетровської обласної адміністрації Михайло Варакута.

"Вже 19 автоперевізників, а це 80 відсотків підприємств з якими було укладено договори на перевезення пасажирів, відновили свою роботу на внутрішньо обласних маршрутах", - сказав він.

За словами Михайла Варакути, відновлено зв’язок між обласним центром та містами Марганець, Жовті Води, Кам’янське, Кривий Ріг, Верхньодніпровськ, Нікополь, Новомосковськ, Павлоград, Покров, Першотравенськ, Синельникове, Тернівка, Підгородне, Перещепино. Та селищами міського типу: Обухівка, Кринички, Солоне, Магдалинівка, Іларіонове, Покровське, Петропавлівка, Петриківка, Царичанка та інші.

Сполучення населених пунктів Дніпровського, Новомосковського, Криворізького, Кам’янського, Нікопольського, Павлоградського та Синельниківського районів на сьогодні забезпечується 115 автобусними маршрутами.

Посадовець додав: поступово відновлюється і робота автостанцій області. Вже працює в місті Дніпро – автовокзал центральний, автостанції у містах Верхньодніпровськ, Кривий Ріг, Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Нікополь, Покров, Марганець, Солоне.

Під відправлення у тестовому режимі починає працювати автостанція у місті Жовті Води.

Відкривається попередній продаж квитків.

Графіки роботи на маршрутах скореговано у зв'язку з введенням на території області комендантської години. Кількість відправлень визначається по наявному попиту на перевезення та фактичного пасажиропотоку.

Як розповів директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев, міський транспорт свою роботу зупиняти не буде.

"З 21 березня очікуємо на збільшення пасажиропотоку. На кожен з автобусних маршрутів додано по одній-дві одиниці рухомого складу. Надалі ми спостерігатимемо за зростанням і додаватимемо транспортні засоби на кожен з маршрутів", - каже посадовець.

Він зазначає: у місті працює 83 автобусних маршрути та 35 маршрутів електротранспорту.

Наразі перевезення забезпечують більш ніж 400 автобусів, п'ять поїздів метрополітену, 106 тролейбусів і 124 трамвайних вагони.

Ігор Маковцев розповів про деякі зміни у міських маршрутах:

  • Маршрут 60: продовжує рух тільки до ж/м Тополя-3, без заїзду на аеропорт;
  • Маршрут 109: частково відновив повідомлення із селом Авіаторським. Рух за спеціальним розкладом.
  • Маршрут 90: від вокзальної площі до селища Таромське, але через Набережну Заводську та вулицю Андрійченка.

В умовах воєнного часу діє обмеження пов'язане з комендантською годиною, транспорт працює з 7.00 до 18.00.

Тимчасово припинено відображення руху транспорту на онлайн сервісах.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок