Чотири країни оголосили про висилку російських дипломатів

Чотири країни оголосили про висилку російських дипломатів

Чотири країни оголосили про висилку російських дипломатів
. shutterstock

Країни Балтії (Литва, Латвія, Естонія), а також Болгарія ухвалили рішення вислати російських дипломатів.

Про це йдеться у заявах МЗС країн, передає "Медуза".

Так, Латвія та Естонія вирішили вислати по три російських дипломати, Литва — чотирьох, а Болгарія — десятьох людей. Причиною такого кроку вони називають "діяльність, яка не сумісна з дипломатичним статусом".

"МЗС Естонії в п'ятницю (18 березня – ред.) викликало посла Росії і вручило дипломатичну ноту про те, що трьох співробітників російського посольства, які мають дипломатичний статус, оголошено "персонами нон ґрата", – повідомила пресслужба естонського МЗС.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 18 березня Європарламент заборонив російським та білоруським дипломатам вхід до парламентських резиденцій у Брюсселі та Страсбурзі.
  • Палата представників США проголосувала за позбавлення Росії та Білорусі преференційного торгового статусу, який називається "постійні нормальні торговельні відносини".
  • 16 березня Російську федерацію офіційно виключили з Ради Європи після 26 років членства.
  • 14 березня Україна закликала Парламентську асамблею ради Європи негайно виключити РФ. Міністерство закордонних справ опублікувало заяву "про ситуацію в Раді Європи" та заявило, що не буде брати участь у "перетворенні європейської організації на майданчик для заклинань".
  • 25 лютого 2022 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення про зупинення членства Росії в самому комітеті і в Парламентській асамблеї Ради Європи через вторгнення російських сил на територію України.
  • У 2014 і 2015 роках через анексію Криму повноваження російської делегації у ПАРЄ обмежили, але не виключили. РФ позбавили права брати участь у засіданнях і голосувати.

Читайте також

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна Росії проти України. День двадцять третій. Онлайн

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок