Канада вводить нові санкції проти білоруського керівництва — МЗС Канади

Канада вводить нові санкції проти білоруського керівництва — МЗС Канади

Канада вводить нові санкції проти білоруського керівництва — МЗС Канади
. Фото: Unsplash

Канада вводить нові санкції проти білоруського керівництва у відповідь на причетність країни до російського вторгнення в Україну. Про це повідомила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, йдеться на сайті канадського уряду.

Ці нові заходи накладають обмеження на 22 високопосадовців Міністерства оборони Білорусі, які підтримували напад на Україну, зокрема дозволяючи своїй країні служити стартовою площадкою для російського вторгнення.

“Нинішня заява дає чіткий сигнал спільникам президента Путіна: ті, хто підтримує порушення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, будуть притягнуті до відповідальності”, — зазначили в канадському МЗС.

Там також повідомили, що ці нові заходи “демонструють непохитну відданість Канади підтримувати тиск на білоруське керівництво з метою припинення підтримки атаки Володимира Путіна на Україну”. Канада продовжить стежити за ситуацією і працюватиме в тісній співпраці зі своїми міжнародними партнерами, йдеться в офіційній заяві.

“Світ із жахом спостерігає безглузде насильство, яке відбувається в Україні. Так само, як Канада вводить суворі санкції проти російського режиму, білоруське керівництво також має нести відповідальність за те, що дозволило та підтримувало неспровокований напад Володимира Путіна”, — сказала міністерка закордонних справ Мелані Жолі.

За її словами, Канада закликає Олександра Лукашенка припинити підтримку російського вторгнення.

“Ми без вагань вживатимемо подальших дій. Світ спостерігає”, — попередила міністерка.

За даними канадського МЗС, після вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року Канада ввела санкції проти понад 500 фізичних та юридичних осіб з Росії, України та Білорусі.

Що відомо

  • Канада закрила свій авіаційний простір для білоруських літаків — через підтримку Білоруссю вторгнення РФ в Україну. Про це написав міністр транспорту Канади Омар Альгабра у Twitter.
  • Росія у відповідь на "ворожі дії канадського режиму" запровадила персональні санкції проти прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо та ще понад трьох сотень канадських чиновників, заборонивши їм в’їзд до країни.
  • Канада вводить санкції проти Абрамовича та оборонних підприємств РФ.
  • Канада запровадила санкції проти ключових співробітників "Газпрому" та "Роснефти".
  • Канада закрила порти для кораблів, що належать росіянам, а також влаштувала перевірку усієї власності олігархів РФ в країні.
  • Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про запровадження санкцій проти президента РФ Володимира Путіна та російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Читайте також

Які наративи використовує кремлівська пропаганда

Обстріли Києва, евакуація Бучі, Гостомеля, Ірпеня. Що відбувається у Київській області та столиці

Вторгнення Росії в Україну. День двадцять другий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок