Двадцять перший день війни: ситуація на Тернопільщині

Двадцять перший день війни: ситуація на Тернопільщині

Двадцять перший день війни: ситуація на Тернопільщині
. Суспільне Тернопіль

Аграрії Тернопільщини зможуть проводити посівну вночі, попри комендантську годину. Про це під час брифінгу розповів голова обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, таке рішення прийняла Рада оборони області.

"Для цього вони повинні будуть виконати низку умов. Вони надзвичайно прості: повідомити голову військової адміністрації району, повідомити Нацполіцію, голову громади і військових обов’язково. Тобто, ця заявка робиться протягом 10-ти хвилин і вони безпечно можуть проводити посівну в полі. Це важливо, тому що зараз погода сприяє, важливо посіяти, щоб ми мали, що збирати, щоб не було потім гуманітарної кризи в області".

Також сьогодні представники обласної військової адміністрації зустрілися із представниками Угорщини та домовились про гуманітарну допомогу Україні

"Вони запевнили, що найближчим часом передадуть приблизно тисячу тон гуманітарної допомоги. Ця гуманітарна допомога буде розподілена між 3-4 областями західної України для того, щоб передати далі, де є замовлення військових адміністрацій. Це надзвичайно важливий чинник і при зустрічі з угорською стороною, я наголошував, що гуманітарна допомога це добре. Ми завжди готові її отримати, тому що дійсно зараз Україна не по своїй волі знаходиться в такій ситуації. Але ще раз наголосив на тому, щоб угорська сторона закликала своїх жителів і жителів Євросоюзу казати про те, що над Україною потрібно закрити небо", – розповів Володимир Труш.

За його словами, на Тернопільщині загалом зараз перебувають приблизно 45 тисяч людей, з регіонів, де тривають обстріли.

У Тернополі для тимчасово переміщених людей діятиме гаряча лінія, за якою вони можуть телефонувати, щоб дізнатися, як їм отримати медичну допомогу.

"Введена постійна гаряча лінія, яка буде давати інформацію стосовно всіх питань, пов’язаних з медициною. Номер телефону – 067 881 10 66. За цим номером з 8-ї до 20-ї години можна отримати будь-яку консультацію: чи стосовно лікування, чи стосовно медичних препаратів. Відповідно, після 20-ї години звертайтесь, будь ласка, за телефоном екстреної медичної допомоги і автомобілі швидкої зможуть вам надати всю необхідну допомогу", –каже голова Тернопільської громади Сергій Надал.

Також Сергій Надал повідомив, що з 18 березня на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Гнатюка розпочнеться навчання з української мови для переселенців.

"Курси з української мови для переселенців будуть і в районах області – в Чорткові та Кременці. Приходьте вчити українську мову", – сказав на брифінгу голова Тернопільської облради Михайло Головко.

Що відомо

На початок