Можуть долучитись евакуйовані: у Черкасах відновився навчальний процес

Можуть долучитись евакуйовані: у Черкасах відновився навчальний процес

Можуть долучитись евакуйовані: у Черкасах відновився навчальний процес
. Суспільне Черкаси

Із 16 березня черкаські школи повернулися до навчання. За словами заступниці міського голови Анастасії Чубіної, заняття нині відбуваються дистанційно. До них можуть долучитись евакуйовані школярі.

Як розповіла Анастасія Чубіна, до занять залучені усі 35 шкіл міста. Коли лунатимуть сирени, освітній процес на цей час зупинятимуть.

"Тривоги ігнорувати не можна. Ми відразу зупиняємо навчання і тоді учні будуть або відпрацьовувати, або отримають додаткові завдання. При будь-якій тривозі навчальний процес переривається", — пояснила Анастасія Чубіна.

За її словами, є велика кількість звернень від батьків та вчителів про те, що треба повертатися до звичного життя. Втім до навчання діти повернулися не у повному складі, бо хтось за кордоном, хтось по селах.

чубіна
Суспільне Черкаси

Також до навчання можуть долучатися й учні, які були вимушені тимчасово змінити своє місце проживання через воєнні дії. Для цього батькам необхідно подати заяву, прокоментувала Анастасія Чубіна:

"Навчальний процес має відбуватися для дітей, які є переселенцями з більш «гарячих» точок. Тому школи Черкас готові прийняти усіх дітей і залучити їх до освітнього процесу. Для цього батькам треба звернутися до найближчого закладу освіти з відповідною заявою. Діти будуть зараховані до закладу і їм буде видана довідка, що певний термін навчання вони пройшли. Це не дуже велика кількість учнів, бо в основному Черкаси нині використовують як транзитний регіон".

Дитячі садочки поки не працюють, зазначила посадовиця.

Що відомо

  • Черкаським школярам 11 березня продовжили "вимушені" канікули до 27 березня у зв'язку з воєнним станом, повідомила Суспільному заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.
  • Через початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну, із 28 лютого по 13 березня освітній процес у дитячих садочках призупинили, а дітей відправили на канікули.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок