На Полтавщину прибувають автобуси та автівки з евакуйованими із Сумщини людьми

На Полтавщину прибувають автобуси та автівки з евакуйованими із Сумщини людьми

На Полтавщину прибувають автобуси та автівки з евакуйованими із Сумщини людьми
. Суспільне, фото ілюстративне

До Лубен прибувають автобуси та автомобілі із людьми, яких "зеленим коридором" евакуювали із Сумщини. Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

15 березня близько 22:00 до міста Лубни, що на Полтавщині, приїхали автобуси та автомобілі з людьми, яких евакуювали із Сумщини.

Зокрема, у Сумську область із Полтавщини для евакуації відправили 100 автобусів. Ними забирали вагітних, жінок із дітьми, людей з інвалідністю та старшого віку. Частина евакуйованих людей вирушила до Черкаської області, решта – прибуває до Лубен, звідки залізницею людей відправлять на захід країни. Охочі зможуть лишитися на Полтавщині, зазначив Дмитро Лунін.

Як повідомив керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, 15 березня для евакуації людей із Сумщини на Полтавщину погодили такі "зелені коридори":

  • Тростянець – Лубни;
  • Суми – Лубни;
  • Лебедин – Лубни;
  • Конотоп – Лубни;
  • Шостка – Лубни.

Як розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, 15 березня із Сумщини евакуювали 8 533 людини.

Що відомо:

  • 6 березня відбувалися перемовини між Україною і РФ за участі міжнародних організацій щодо можливості забезпечення гуманітарних коридорів.
  • Російська сторона погодилась відкрити гуманітарні коридори 7 березня для евакуації цивільного населення з українських міст на територію РФ. Українська сторона запропонувала евакуювати людей із Сум у напрямку Полтави.
  • Як повідомила заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Рижеченко, від початку повномасштабної війни через Полтавщину "зеленими коридорами" евакуювали майже 80 тисяч людей. Залишилися проживати у регіоні близько 10 тисяч. Перший "зелений коридор" в область діяв 8 березня.

Читайте також:

Як розповісти дитині про евакуацію: поради полтавської психологині

На початок