За час війни в Україні постраждали 18 мільйонів людей, майже 3 мільйони виїхали – ВООЗ

За час війни в Україні постраждали 18 мільйонів людей, майже 3 мільйони виїхали – ВООЗ

За час війни в Україні постраждали 18 мільйонів людей, майже 3 мільйони виїхали – ВООЗ
. з відкритих джерел

За попередніми оцінками, внаслідок розв'язаних Росією бойових дій в Україні постраждали 18 мільйонів людей, 6,7 мільйона з яких є внутрішньо переміщеними особами.

Відповідні дані оприлюднило Бюро ВООЗ в Україні.

Також з початку повномасштабної війни з України виїхали майже три мільйони людей. У ВООЗ повідомили, що внаслідок бойових дій були серйозно порушені ланцюги постачання.

"Багато дистриб’юторів не працюють, а деякі запаси недоступні через військові дії, запаси медикаментів закінчуються, а лікарням складно надати всю необхідну допомогу хворим і пораненим", — йдеться у повідомленні.

Станом на 12 березня, ВООЗ зафіксувала загалом 31 напад на систему охорони здоров’я. Внаслідок цих нападів підтверджено 12 смертей і 34 поранень, з яких вісім поранених і двоє загиблих були медичними працівниками.

"ВООЗ рішуче засуджує акти насильства проти системи охорони здоров'я. Кожен напад позбавляє людей доступу до медичних послуг, що рятують життя. Кожен напад є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права та прав людини", — заявили в організації.

Що відомо

  • За даними Офісу генпрокурора, станом на ранок 13 березня внаслідок збройної агресії Росії в Україні вже загинули 85 дітей і майже 100 поранені.
  • Президент Володимир Зеленський під час спілкування з іноземними журналістами повідомив, що втрати українських ЗСУ співвідносяться з втратами РФ "один до десяти". Україна втратила приблизно 1300 військових, Росія — понад 12 тисяч.
  • Станом на 12 березня Офіс генпрокурора розслідує 1717 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів РФ в Україні.
Війна — усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День 19. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок