Приватний транспорт у Сумах мав почати їздити за новими маршрутами

Приватний транспорт у Сумах мав почати їздити за новими маршрутами

Приватний транспорт у Сумах мав почати їздити за новими маршрутами
. Суспільне Суми

У Сумах з 23 березня на час карантину припинив роботу комунальний транспорт, крім трьох автобусних маршрутів. Решта транспорту – виконуватимуть спецрейси – доправлятимуть до місць роботи працівників тих підприємств, організацій та установ, які не можуть припинити свою роботу.

Частина приватних маршрутів – мають змінити рух і їздити з околиць до центру. Рішення про таке ухвалив виконавчий комітет Сумської міської ради 22 березня.

Водії приватних маршруток, яких запитали журналісти Суспільного, новою схемою, яка мала запрацювати 23 березня не користуються.

"Виїздити до центру, так? – Ні. – Тобто у вас не змінилось нічого? – Поки ні. – А хіба ви не мали змінити рух, їздити тільки до центру? – Говорили повідомлять", – відповів журналістам водій маршрутки №3 Володимир.

Окрім графіків, на час карантину скасований пільговий проїзд для пенсіонерів та школярів у маршрутках.

"Я сьогодні (23 березня - ред.) спілкування з перевізниками, вони попросили день-два для адаптації, для інформації пасажирів, для перероблювання графіків руху своїх. Ми як проводили моніторинг він показав, що відсотків 60-70% пасажирів, вони їдуть з віддалених районів до центру. Тому і було прийнято таке рішення, бо зараз ще й багато підприємств закрито", – каже начальник відділу управління транспорту Сумської міськради Сергій Яковенко.

За рішенням виконкому на час карантину повністю скасовані маршрути № 2, 11, 14, 15, 17А, 22, 23, 26, 53, 57, 58. Без змін залишили сім маршрутів: це № 7, 10, 12, 16, 24, 52 та 61.

З комунального транспорту відсьогодні працює три маршрути, це 57-А "Баранівка - Центр", 64А "Добровільна - Центр" та 59А "Баси - Центр".

Приватний транспорт у Сумах мав почати їздити за новими маршрутами
Нові маршрути приватного та комунального транспорту Сум. Суспільне Суми

Приватний транспорт у Сумах мав почати їздити за новими маршрутами
Нові маршрути приватного та комунального транспорту Сум. Суспільне Суми

Решта комунального транспорту виконуватиме спецрейси для підвозки лікарів та працівників тих підприємств, які не припиняють свою роботу.

"Будемо з Сергієм Володимировичем опрацювати щодо завтрашніх змін. Будемо ставити 3-4 точки в різних районах міста. По заводу Фрунзе по деяких точках людей не було і ми по ходу перенаправляли автобуси там де більше людей і там де водії бачили, де стоять медики, ми направляли туди додатково транспорт", – каже директор КП "Електроавтотранс" Віталій Однорог.

На думку заступника директора обласного лабораторного центру Михайла Мацюка, поява пересадкових станцій в умовах карантину може призвести до зараження людей.

"З моєї точки зору, було б краще, аби люди їхали від кінцевої до кінцевої. Чому в зоні пересадки можливе скупчення людей. І людині, яка все так їде в маршрутці, всім одягати маски. Тобто, це зниження ризику захворювання для тих людей, які знаходяться в маршрутці. Вони сидять поряд. Я розумію, що вірус не літає, але дихають в потилицю, і є вітер, який відносить краплі слини. То я б рекомендував їздили від маршруту до маршруту. Можливо, в даній ситуації треба, щоб маршрутки їздили частіше", – відповів Михайло Мацюк.

На апаратній нараді міський голова Олександр Лисенко сказав, що від 24 березня у транспорт пускатимуть виключно у масках.

Що відомо:

  • Уряд увів карантин на три тижні по всій території України до 3 квітня.
  • У Сумах на час карантину скасують пільговий проїзд, а "Електроавтотранс" виконуватиме спецрейси.
  • З 18 березня в Україні почали діяти обмеження на час карантину, які запровадили відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Зміни передбачають, зокрема, що одночасно в салоні не можуть перебувати понад 10 пасажирів.
  • У Сумах жінку виштовхали з тролейбуса через обмеження кількості пасажирів.
  • Станом на вечір 22 березня в Україні підтверджено 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.
На початок