"Присвячую перемогу всім українцям". Кохан виграв Кубок Європи з метання молота серед молоді

"Присвячую перемогу всім українцям". Кохан виграв Кубок Європи з метання молота серед молоді

"Присвячую перемогу всім українцям". Кохан виграв Кубок Європи з метання молота серед молоді
. Фото: ДніпроОДА

Це був його перший старт у сезоні.

21-річний український метальник молота Михайло Кохан здобув "золото" на Кубку Європи з метання у категорії до 23-х років. Це основний старт "зимового сезону" для атлетів, що спеціалізуються у "довгих метаннях" і які не можуть змагатися в приміщенні.

Кубок Європи з метань у 2022 році приймає португальська Лейрія - і це перший саме березневий старт цих змагань з 2019 року. У 2020 році Кубок Європи з метань було скасовано через пандемію коронавірусу, а в 2021 році його провели уже в травні.

Збірна України теж представлена на Кубку Європи з метань - одразу шестеро українських атлетів змагаються в Лейрії. І один з них - Михайло Кохан - уже виграв свої змагання.

Читайте також: Україна виступить на ЧС з легкої атлетики у приміщенні і Кубку Європи з метань: склад команди

Кохан став найкращим у метанні молота серед атлетів до 23-х років. Він виграв змагання з результатом 74.59 метра, а загалом показав чотири найкращі результати на турнірі (чотири рази метав за 72 метра, до цієї позначки не метнув більше ніхто).

Для Михайла Кохана - цей старт був першим у сезоні, він не змагався на інших внутрішніх чи міжнародних стартах. І Михайло - один з двох чоловіків, що представляє Україну на цих змаганнях.

  • Кубок Європи з метань: метання молота, до 23-х років
  1. Михайло Кохан (Україна) - 74.59 м
  2. Мерлін Гуммель (Німеччина) - 71.73 м
  3. Джорджіо Олівейрі (Італія) - 70.84 м

Після змагань український метальник молота Михайло Кохан опублікував сторіз на своїй сторінці в Instagram, у якій зазначив: "Присвячую цю перемогу всім українцям і любій країні".

Що відомо

  • Михайло Кохан удруге в кар'єрі виграв Кубок Європи з метань. Його попередній виграш - у 2019 році, теж у категорії до 23-х років. До нього ніхто з українців не вигравав ці змагання саме в метанні молота.
  • Усього на Кубку Європи з метань виступить шість українців: Ірина Климець, Альона Шут (метання молота), Дарія Гаркуша (метання диска, до 23-х років), Олена Гамаза (метання молота, до 23-х років), Роман Кокошко (штовхання ядра).
Читайте також: НОК отримав перші гроші на підтримку України та спортсменів через вторгнення РФ
На початок