Україна виступить на ЧС з легкої атлетики у приміщенні і Кубку Європи з метань: склад команди

Україна виступить на ЧС з легкої атлетики у приміщенні і Кубку Європи з метань: склад команди

Україна виступить на ЧС з легкої атлетики у приміщенні і Кубку Європи з метань: склад команди
. AP

Попри повномасштабне вторгнення, Україна буде представлена на турнірі.

Збірна України з легкої атлетики виступить на двох головних стартах березня - Кубку Європи з метань та чемпіонаті світу в приміщенні, що відбудеться у Белграді. Про це повідомляє пресслужба організації.

24 лютого Україна зазнала повномасштабного вторгнення Росії. Бойові дії тривають уже 14-у добу на кількох напрямах українських територій.

Читайте також: Вторгнення Росії. День чотирнадцятий. Онлайн

Міжнародна федерація легкої атлетики вже ухвалила рішення щодо заборони спортсменам з Росії та Білорусі змагатися у будь-якому статусі. Заборона стосується усіх змагань, що проходять під егідою організації.

Серед стартів, які мають відбутися у березні - Кубок Європи з метань та чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні. Попри повномасштабне вторгнення, Україна буде представлена на обох цих турнірах.

Загалом Україну на змаганннях представлять 11 легкоатлетів. Лише один із них - Михайло Кохан - змагатиметься у чоловічому турнірі: він перебував на зборі в Туреччині, звідки і відправиться у Португалію, де і відбудеться Кубок Європи з метань.

  • Склад України на Кубок Європи з метань: Михайло Кохан (чоловіки), Ірина Климець, Альона Шуть (жінки), Дар'я Гаркуша, Олена Хамаза (жінки, U23)

А ось на чемпіонаті світу виступлять три призерки минулорічного Євро з легкої атлетики у приміщенні: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Ярослава Магучіх. Загалом Україну на ЧС представлять шість спортсменок.

  • Склад України на ЧС з легкої атлетики у приміщенні: Анна Плотіцина (60 метрів з бар'єрами), Марина Бех Романчук (стрибки у довжину, потрійний стрибок), Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Яна Гладійчук (стрибки з жердиною), Юлія Лобан (п'ятиборство)

У федерації легкої атлетики України пояснили, яким чином взагалі вдалося відправити українських спортсменів на змаганнях. За словами генеральної секретарки організації Іоланти Хропач, вдалося це за підтримки Європейської і Світової легкої атлетики, а також за підтримки польської федерації.

"На чемпіонат світу в приміщенні склад команди також буде нечисленним, проте до нього ввійшли відразу кілька лідерок збірної. Всі спортсменки готуються у відносно спокійних містах України або на шляху до них. У цілях безпеки ми не називаємо, в яких саме. Також ведемо переговори з однією з міжнародних федерацій щодо можливості тренувань на їхній території. Якщо переговори завершаться успіхом, ми повідомимо про це додатково", - зазначила Хропач.

Коли відбудуться змагання

  • 12-13 березня. Кубок Європи з метань (Лейрія, Португалія)
  • 18-20 березня. Чемпіонат світу в приміщенні (Белград, Сербія)
На початок