Двом організаторам "Федеративної Республіки Україна" повідомили про підозру — прокуратура

Двом організаторам "Федеративної Республіки Україна" повідомили про підозру — прокуратура

Двом організаторам "Федеративної Республіки Україна" повідомили про підозру — прокуратура
. Фото: Pixabay

Слідчі Івано-Франківської обласної прокуратури повідомили про підозру двом чоловікам за спробу організувати насильницьку зміну конституційного ладу та захоплення державної влади в західних областях України за ч. 1 ст. 109 ККУ, повідомляють на Facebook-сторінці відомства.

За інформацією слідства, метою імовірних змовників було створення "Федеративної Республіки Україна" через відокремлення від держави окремих її регіонів.

Слідчі з’ясували, що чоловіки планували організувати "національні збори", під час яких висунути вимоги щодо звільнення керівників вищих та місцевих органів державної влади, а також провести псевдовибори й утворити "ради".

Як йдеться у дописі, підозрювані залучали з різних областей України колишніх військовослужбовців та поліцейських, які мали б захопити адмінбудинки, мости, вузли комунікацій, транспортні засоби, сховища, знищувати представників влади.

На території західних областей України чоловіки намагалися завербувати приблизно 500 людей з досвідом ведення бойових дій для захоплення адміністративних будівель, повідомляють у прокуратурі.

"Досудове розслідування щодо них здійснюють слідчі управління СБУ в Івано-Франківській області. Прокурори скерували до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів", — йдеться у дописі.

Що відомо

5 березня працівники спецслужб затримали організатора та ключових осіб мережі сепаратистів на Івано-Франківщині. За інформацією слідчих, зрадники планували створити "Федеративну республіку Україна", до якої мали увійти Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська й Чернівецька області.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок