Армія РФ вбила в Україні більше цивільних, ніж військових — Резніков

Армія РФ вбила в Україні більше цивільних, ніж військових — Резніков

Важливо
Армія РФ вбила в Україні більше цивільних, ніж військових — Резніков
. Фото: АР \ Vadim Ghirda

Станом на 10 березня російські військові вбили в Україні більше цивільних, ніж загинуло в бою українських військових з усього сектору оборони, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Про це він сказав у відеозверненні.

"Зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну. Вони поводяться як злочинці і боягузи. Вони вбивають і захоплюють у заручники мирних громадян, жінок та дітей. Станом на 10 березня російські інтервенти вбили більше цивільних українських громадян, ніж загинуло в бою наших військових з усіх структур сектору оборони. Я хочу, щоб це почули не тільки в Україні. А в усьому світі" — сказав Резніков.

За його словами, зараз керівництво держави працює над тим, щоб зберегти життя наших людей. Пріоритетом є організація гуманітарних коридорів для евакуації громадян з міст, що піддаються найбільшим атакам. Насамперед це Маріуполь, міста на Сумщині, Харківщині, деякі передмістя Києва. А також доставка гуманітарних вантажів.

Що ще сказав міністр оборони:

  • Хочу звернутися до усіх військовозобов’язаних українців. В державі оголошено воєнний стан, триває мобілізація. Командування Збройних Сил просить вас не втрачати контакт. Будьте на зв‘язку, не губіться. Ви потрібні країні!
  • Звертаюся до тих, хто був змушений виїхати в інші регіони – не намагайтеся перечекати. Не розраховуйте тільки на свої заощадження. Шукайте роботу.
  • Державна влада буде робити усе можливе, щоб допомогти регіонам адаптуватися до нових реалій. Діятимуть програми прямої підтримки людей. Але міцний тил – це запорука міцної оборони. Все, що може працювати і розвиватися – повинно це робити.
  • Міжнародні санкції дуже сильно впливають на ситуацію в Росії. Наша армія робить величезну роботу, щоб війна стала максимально непопулярною серед росіян.
  • Але ми маємо реалістично оцінювати ситуацію. Ми усіма силами наближаємо перемогу. Проте ніхто точно не скаже, коли у Росії вичерпається запас міцності. Це може статися пізніше, ніж нам би хотілося.
  • Ми повинні бути готові.

Читайте також

Через напад Росії загинули чи зазнали травм понад 1400 цивільних українців — ООН

На вулицях росіяни і чеченці. Життя у Гостомелі: розстріли, відсутність їжі, тепла і зв’язку

Щоденники війни. Найстрашніша подорож мого життя

"Люди говорили, що це останній шанс виїхати". Як в Ірпені намагаються покинути місто

"Ніколи не забуду, як бігла в підвал". Історії людей з гарячих точок на Київщині

Вторгнення Росії в Україну — усі останні новини
На початок