Jamala збирає кошти для підтримки України на благодійних заходах Литви та Румунії

Jamala збирає кошти для підтримки України на благодійних заходах Литви та Румунії

Jamala збирає кошти для підтримки України на благодійних заходах Литви та Румунії
. Яна Сочевічек, радіо Промінь

11 березня співачка проведе благодійний ефір разом із телешоу The Voice Литва у Вільнюсі, а 12 березня приєднається до благодійного стадіонного концерту WE ARE ONE в Бухаресті, Румунія.

“15 день війни, у якій Росія вбиває дітей, жінок і людей похилого віку. Війни без правил та жалю. Війни, сповненої надії на перемогу. За останні тижні поспілкувалась з журналістами, здається, з усього світу. Знаєте, нашою нездоланністю захоплюються, а також єднаються задля України”, – розповіла співачка на своїй сторінці в Instagram.

Також Jamala повідомила, що 11 березня відбудеться благодійний ефір на підтримку України разом із The Voice Литва у Вільнюсі. Усі зібрані кошти від СМС-голосування будуть відправлені на підтримку української армії.

12 березня співачка також приєднається до великого благодійного концерту WE ARE ONE у столиці Румунії Бухаресті. Усі кошти від проведення заходу будуть передані Червоному Хресту Румунії для гуманітарної допомоги Україні.

“Музика не знає кордонів чи відмінностей між людьми. Музика завжди об’єднує нас. Це наша найсильніша віра. Ми – єдині! У найважчі часи наш обов’язок – об’єднати зусилля та допомогти”, – повідомили на своєму сайті співорганізатори події SAGA Festival.

У благодійному концерті на стадіоні Arena Naționala у Бухаресті візьмуть участь близько п'ятдесяти румунських та міжнародних артистів, серед яких нідерландський діджей та продюсер Armin van Buuren, а також британський співак, музикант і композитор Tom Odell. Планується, що благодійний концерт WE ARE ONE триватиме вісім годин.

Хедлайери події й раніше висловлювалися на підтримку України.

“Я глибоко шокований тих насильством, яке відбувається в Україні. Мої думки й молитви з усіма постраждалими. Бережіть одне одного, будьте сильними”, - написав Armin van Buuren у своїх сторінках у соцмережах.

Tom Odell скасував свої концерти в Росії й також підтримав українців: "Мої думки й молитви з людьми України. Київ одне з великих міст світу, і просто знищує бачити зображення звідти сьогодні вночі. Це завжди невинні люди, хто платять ціну війни… Розбиває серце… Будь-хто з регіону, хто думає, що я можу будь-як допомогти, будь ласка, напишіть мені в особисті… Цілую", – написав артист в Instagram.

Як повідомлялось раніше, співачка Jamala під час виступу на національному відборі на Євробачення у Німеччині зібрала 67 мільйонів євро – всі кошти будуть передані на підтримку України.

Читайте також

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок