За добу на Волинь надійшло 220 тонн допомоги. Куди її спрямували

За добу на Волинь надійшло 220 тонн допомоги. Куди її спрямували

За добу на Волинь надійшло 220 тонн допомоги. Куди її спрямували
. Суспільне Волинь

За добу на Волинь прибули 10 вантажних автомобілів, сім мікроавтобусів з гуманітарною та п'ять авто з медичною допомогою, загальною вагою 220 тонн, – інформує обласний Координаційний центр.

Гуманітарні вантажі в область надходять з закордону.

Усю отриману допомогу сортують та формують вантажі з продовольством, речами першої необхідності, одягом та взуттям, медикаментами для дорослих і дітей, питною водою, засобами гігієни. Кількасот тонн такої допомоги 8 березня відправили до Полтавської, Київської, Харківської та Сумської областей.

Шість великих вантажів з медикаментами та виробами медичного призначення відправили до міст Боярка, Ірпінь, Буча, що на Київщині та у Дніпро. Допомога призначається як цивільним лікарням, так і військовим підрозділам.

Також в Координаційному центрі повідомили, що до військових підрозділів, в тому числі і за межами області, спрямували амуніцію (каски, камуфляжний одяг, термобілизну, взуття, сумки тактичні, наколінники, захисні окуляри, індивідуальні перев'язувальні пакети), а також медичні засоби, індивідуальні перев’язувальні пакети, генератори, побутові речі.

Наразі волонтери Формуються до відправки також кілька гуманітарних вантажів загальним тоннажем 300 тонн. Це – борошно, овочі, готові харчові продукти, консервація, засоби гігієни і побутова хімія, харчування і товари для дітей, взуття, одяг, ковдри, постільна білизна, інші побутові речі.

Що відомо

  • 27 лютого на Волині на період дії воєнного стану почав роботу Координаційний центр, мета якого скоординувати роботу за усіма напрямками для протидії збройній агресії.
  • 3 березня в Волині на Київщину доставили першу партію гуманітарної допомоги. Вага вантажу – орієнтовно 20 тонн. Ще три 20-тонні вантажі з продовольством, дитячим харчуванням, одягом і взуттям, предметами першої необхідності їдуть до Луганщини, Києва, Львова.
На початок