Майже 70 тисяч вимушених переселенців поселили на Закарпатті

Майже 70 тисяч вимушених переселенців поселили на Закарпатті

Майже 70 тисяч вимушених переселенців поселили на Закарпатті
. Анастасія Соболєва/Суспільне Закарпаття

Майже 70 тисяч вимушених переселенців поселили на Закарпатті з 24 лютого. Про це 7 березня на брифінгу повідомив голова обласної військової адміністрації Віктор Микита. Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв розповів, що в обласному центрі для тимчасового проживання залишилися близько п'яти тисяч людей.

"Ми забезпечили їхнє проживання та харчування на місцях, де проживають вимушені переселенці, це наші школи, дошкільні навчальні заклади, силами фізичних осіб підприємців, які там працюють у тих закладах, там також налагоджено цих осіб, які там проживають. Велика потреба зараз — це матраци, постільна білизна та продукти харчування. Саме тому я вкотре звертаюся до ужгородців, хто має ще якісь запаси цих матраців і вони не потрібні, будь ласка, приносьте до нас у “Совине гніздо” та до наших навчальних закладів — школи №2, №6, №10, №11, гімназія та НВК “Гармонія”, — повідомив Богдан Андріїв.

Всі, хто поселився в Ужгороді та потребує допомоги, можможуть безкоштовно харчуватися в колишньому ресторані "Дельфін". За словами Богдана Андріїва, з міського бюджету на це виділили 500 тисяч гривень. Це для закупівлі продуктів підприємцями, також туди їжу частково привозять з отриманої гуманітарної допомоги. Щодня з 9:00 до 22:00 там годують близько 5 тисяч людей. Працюють на місці волонтери.

Що відомо:

  • В Україні 24 лютого запровадили воєнний стан через повномасштабне вторгнення Росії;
  • Вторгнення Росії в Україну. День дванадцятий. Онлайн;
  • Майже 1 300 вимушених переселенців прийняли у Баранинській територіальній громаді на Закарпатті.

Читайте нас: у Telegram, Viber та Instagram

На початок