10 авто конфіскували на Тернопільщині у нетверезих водіїв

10 авто конфіскували на Тернопільщині у нетверезих водіїв

10 авто конфіскували на Тернопільщині у нетверезих водіїв
. Суспільне Тернопіль

10 автомобілів конфіскували на Тернопільщині у нетверезих водіїв для потреб захисників. Про це повідомив під час брифінгу голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, усі вилучені машини передають у користування територіальній обороні.

Нагадаємо, про перших два конфіскованих автомобілі Олександр Богомол повідомив 4 березня.

Також 4 березня начальник Нацполіції області розповів, що автомобілі, вилучені у нетверезих водіїв, правоохоронці повернуть власникам після завершення військових дій.

"Згідно із законодавством України про воєнний час, військова адміністрація має право реквізувати будь-яке майно, будь-яке право власності для потреб оборони. Тому, незалежно від того, хто власник автомобіля, він вилучається та надається військовим для використання в теробороні. Право власності на даний автомобіль фізична чи юридична особа не втрачає. Після завершення військових дій, цей автомобіль буде повернутий власнику. Процедура вилучення така, як при оформленні 130-ї статті Кодексу про адміністративні правопорушення: вилучається автомобіль на штрафмайданчик, при прийнятті рішення про передачу на потреби оборони цього автомобіля – актом передачі він передається. Якщо фіксується особа з ознаками сп’яніння – вимірюється рівень чи на місці або в лікувальному закладі. Якщо особа не надає можливості переконатися чи вона твереза – згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення, вона автоматично визнається такою, яка керує в нетверезому стані", – сказав Олександр Богомол.

Читайте також

На початок