З паспортом у пакеті. 11-річний хлопець із Запоріжжя сам дістався Словаччини

З паспортом у пакеті. 11-річний хлопець із Запоріжжя сам дістався Словаччини

З паспортом у пакеті. 11-річний хлопець із Запоріжжя сам дістався Словаччини
. AP

11-річний хлопчик із Запоріжжя переїхав через кордон з України до Словаччини. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ країни.

В руці у дитини був поліетиленовий пакет з паспортом та номером телефону.

"Хлопець приїхав зовсім один, бо батьки мали залишитися в Україні. Волонтери охоче піклувалися про нього, відвели в тепло, надали їжу та напої. Він підкорив всіх своєю посмішкою, безстрашністю та рішучістю, гідним справжнього героя. Завдяки номеру на руці та паперу в паспорті хлопець зміг зв'язатися з близькими, історія закінчилася добре", — йдеться у повідомленні МВС Словаччини.

У МВС країни також повідомили, що хлопцю надали транспорт дістатися до родичів у Братиславі.

Пізніше мати хлопчика записала відеозвернення зі словами подяки.

Від початку російського вторгнення до України до Словаччини приїхало понад 100 тисяч біженців.

Що відомо

  • Кількість людей, які виїздять з України за кордон через повномасшатбне вторгнення Росії до України, знову зростає. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України. Як підтвердили Суспільному в Держприкордонслужбі, після спаду, що відбувся впродож минулих днів, кількість знову пішла вгору, встановивши рекорд: за добу 5 березня, західний кордон України перетнули понад 133 тисячі людей.
  • Російська армія продовжує обстрілювати міста та селища в Київській області, намагаючись прорватись до столиці.
  • Президент Володимир Зеленський під час онлайн-зустріч із сенаторами Конгресу США закликав ввести "безпольотну зону" над Україною для російської авіації.
  • Президент Зеленський заявив, що саміт НАТО 4 березня був слабким, а сам Альянс фактично дав "зелене світло" для подальших обстрілів з боку РФ, оскільки відмовився закривати небо надо Україною для російської авіації.
  • Міжнародну петицію до НАТО щодо запровадження безполітної зони вже підписали мільйон людей. Для цивільної авіації повітряний простір України закритий від самого початку війни. Ідеться про закриття неба над Україною для російської військової авіації. No-Fly Zone над Україною, або Закрите небо для російської авіації над Україною означатиме, що військові сили – в цьому випадку НАТО – бо до нього звертається Україна, – повинні будуть патрулювати повітряний простір над Україною і повинні будуть збивати літаки чи гелікоптери-порушники.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День 11. Онлайн

Вторгнення Росії в Україну — останні новини на Суспільному

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок