Дніпропетровщина просить НАТО закрити небо над Україною

Дніпропетровщина просить НАТО закрити небо над Україною

Важливо
Дніпропетровщина просить НАТО закрити небо над Україною
. Фото: ДніпроОДА

Дніпропетровська облрада просить НАТО закрити небо над Україною. Про це на брифінгу 5 березня сказав голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника Ради оборони Дніпропетровської області Микола Лукашук.

За його даними, депутати одноголосно схвалили звернення до президентів США, Франції, канцлера Німеччини, прем’єр-міністра Великобританії, генсека НАТО, до урядів та парламентів країн – членів НАТО, послів та дипломатичного корпусу усіх держав Північноатлантичного альянсу про закриття неба над Україною.

«Тисячі загиблих та поранених дітей, жінок, літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садочки – така ціна зволікання з закриттям неба. Діяти потрібно негайно!», – йдеться у зверненні.

Таке звернення підтримали місцеві ради та всі ОТГ області. Зокрема, у Кам‘янському, П’ятихатках, Синельниковому, Верхньодніпровську, Новомосковську.

Просять закрити небо над Україною й мешканці регіону. Підписи людей на підтримку цього рішення збирають у містах та селах.

Що відомо

  • Київрада ухвалила звернення до міжнародної спільноти щодо необхідності закриття неба над Україною, повідомив Віталій Кличко. Таке ж рішення ухвалила Івано-Франківська міськрада, повідомив міський голова Марцінків. Підтримати звернення щодо закриття неба над Україною закликав інші міста й міський голова Одеси Геннадій Труханов.
  • 4 березня Зеленський заявив, що саміт НАТО 4 березня був "слабким", а сам Альянс фактично дав "зелене світло" для подальших обстрілів з боку РФ, оскільки відмовився закривати небо надо Україною для російської авіації.
  • Якщо над Україною закриють небо для польотів російської авіації, це суттєво змінить перебіг війни та сприятиме розв'язанню низки питань, зокрема гуманітарних. На цьому наголосив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України. Створення США та союзниками по НАТО безпольотної зони в Україні може призвести до повномасштабної війни в Європі, заявив раніше держсекретар США Ентоні Блінкен.
  • 3 березня Володимир Зеленський провів інтерв’ю з іноземними ЗМІ. Під час нього він заявив, що агресія Росії не обмежиться Україною.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок