"Бракує бронежилетів, але допомагають волонтери". Що відомо про забезпечення тероборони на Буковині

"Бракує бронежилетів, але допомагають волонтери". Що відомо про забезпечення тероборони на Буковині

"Бракує бронежилетів, але допомагають волонтери". Що відомо про забезпечення тероборони на Буковині
. Колаж. Суспільне Чернівці

У Чернівецькій області територіальна оборона забезпечена стрілецькою зброєю та кулями. Про це на брифінгу сказав голова військової адміністрації Сергій Осачук. Суспільне запитало членів тероборони у Чернівцях, чи видали їм, окрім зброї, індивідуальний захист — бронежилети та каски.

З десятьох членів тероборони, до яких ми звернулись, троє погодились відповісти анонімно. На прохання чоловіків, ми змінюємо їхні імена в публікації.

Василь

Частково забезпечення є, частково немає бронежилетів, касок, форми. Когось одягають, когось – ні. Кажуть, що відправляють ці речі на передову.

Андрій

Тероборона забезпечена зброєю і формою, окрім взуття. Його не видають і це не передбачено. Хто має можливість — купує за власні гроші, дехто отримує від волонтерів, а хтось — ходить у чому прийшов. Проблем із харчування немає абсолютно. Всього вистачає. Є відчутні проблеми стосовно індивідуального захисту. Немає бронежилетів, касок, розвантажувальних систем. Відповідно, коли члени тероборони несуть службу, то не захищені від ймовірних поранень.

Іван

Всю амуніцію купляємо самі, за свої гроші. Також допомагають благодійні фонди. Не вистачало 5-6 бронежилетів. Зброю самі знаходимо. Кажуть, те, що є, першочергово відправляють в Київ. Нам пояснили, якщо тут почнеться бомбардування — видаватимуть зброю.

Яка інформація є про забезпечення тероборони

На брифінгу, 3 березня, голова військової адміністрації сказав, що тероборона забезпечена всім необхідним, 4 березня — що мають зброю та патрони.

"Всі бійці та військовослужбовці озброєні стрілецькою зброєю, мають мільйонні ресурси куль, щоб зупинити агресора" — сказав Осачук.

На сторінці обласної адміністрації публікують переліки необхідних речей для тероборони. Зокрема 3 березня військова адміністрація публікувала допис про те, що шукають для батальйонів територіальної оборони генератори, тепловізори військові, тактичні окуляри, наколінники та налокітники, тактичні ліхтарі та тактичні ножі. 2 березня шукали казани, дрони, кирки, лопати та пристрої нічного бачення. У повідомленнях йдеться, що військова адміністрація готова придбати ці товари за бюджетні кошти. Однак будуть вдячні за допомогу благодійників.

Суспільне запитало начальницю департаменту комунікацій військової адміністрації Вікторію Гатрич, чи мають члени територіальної оборони бронежилети, каски та зброю. Відповіді впродовж дня не отримали.

Читайте також

На Буковині формують бригаду територіальної оборони. Що про це відомо

Що відомо

  • 24 лютого через вторгнення Росії в Україну до жителів області звернулись голова ОДА Осачук та мер Чернівців Клічук. Вони закликали зберігати спокій.
  • В області створили "гарячу лінію" для чернівчан, які готові прийняти сім'ї з інших областей. 25 лютого в області запрацював цілодобовий гуманітарний штаб, де збирають речі для людей з інших регіонів.
  • Чернівецька міськрада оприлюднила список тимчасових укриттів. Також сховища можна знайти на онлайн-карті.
  • Голова ОДА закликав усіх людей, які здатні тримати зброю, вступити до тероборони. До військкоматів приходять люди, які не чекали офіційного виклику.
На початок