9 день оборони Чернігова від російських військ: яка ситуація на фронті

9 день оборони Чернігова від російських військ: яка ситуація на фронті

9 день оборони Чернігова від російських військ: яка ситуація на фронті
. ФОТО: Уніан

В ОК "Північ" розповіли, яка зараз ситуація на фронті, та чому війська РФ стали активно залучати авіацію, нападаючи на мирні міста.

Ворожі сухопутні та механізовані підрозділи здійснюють наступ у двох напрямках.

  • Перший - з Брянської області РФ у напрямку Городні на Чернігів у складі 41 загальновійськової армії Центрального військового округу, підсиленої 90 танковою дивізією армії РФ.
  • Другий напрямок - з Гомеля, Республіка Білорусь, на Ріпки в Чернігів.

Мета ворожих російських військ - захопити Чернігів і пройти на Київ. Однак уже 9 день силами Збройних Сил України, Національної гвардії України, прикордонниками, підрозділами ТрО тримається оборона міста.

За цей час противник зазнав серйозних втрат особого складу та техніки і озброєння. Російські війська виснажені морально, у них немає запасів їжі та палива. Через те вони вдаються до мародерства та крадіжок у місцевих у прилеглих населених пунктах.

Противник здійснив перегрупування та змінив тактику. І задіяв авіацію, щоб налякати та деморалізувати населення, намагаючись налаштувати його проти української армії. Третій день здійснюються масовані авіаудари, бомбардування з використанням крилатих ракет, сухопутну зону обстрілюють з систем залпового вогню Град та Смерч.

Українські військові упевнено тримають оборону на всіх напрямках. Система спостереження працює. Відповідь вогнем по російським підрозділам, колонам техніки здійснюється постійно, зокрема і за допомогою артилерії та РСЗВ. Працює система ПВО так, як це можливо за технічними характеристиками.

У полон українськими військовими взято десятки російських військових, у тому числі командири підрозділів. Спалено десятки одиниць техніки, убиті десятки ворожих солдат.

Читайте також:

"Колони можуть обстрілюватись": Чаус про ризики масової евакуації

На початок