У Чехії поліція відкриває кримінальні провадження через схвалення агресії РФ проти України — ЗМІ

У Чехії поліція відкриває кримінальні провадження через схвалення агресії РФ проти України — ЗМІ

У Чехії поліція відкриває кримінальні провадження через схвалення агресії РФ проти України — ЗМІ
. pixabay

У Чехії співробітники поліції Національного центру протидії організованій злочинності (NCOZ) затримали одну людину, якій висунули звинувачення за публічне схвалення та виправдання російської агресії проти України в Інтернеті. Про це повідомляє чеський новинний портал Czech News Agency.

Обвинуваченому загрожує від шести місяців до трьох років позбавлення волі, повідомив речник NCOZ Ярослав Ібегей. Затриманий схвалював російську агресію та виправдовував геноцид, пише агенція.

По всій Чехії наразі правоохоронці перевіряють приблизно 200 інших подібних правопорушень, а кримінальні провадження вже відкриті у дев’яти випадках, повідомляє поліція в Twitter.

“Ми інтенсивно займаємося виступами у кіберпросторі та ретельно досліджуємо всі подразники”, — зазначили правоохоронці.

Публічні заяви на демонстраціях і в соцмережах, що схвалюють напад Росії на Україну або висловлюють підтримку керівництву Росії, тепер можна вважати кримінальним злочином, заявив наприкінці минулого тижня головний прокурор Ігор Стржиж. "Кожен має право висловлювати свої погляди так, як вважає за потрібне. Але свобода слова також має свої межі в демократичній правовій державі", - сказав Стржиж.

Що відомо

  • Данський виробник іграшок та конструкторів Lego призупинив поставки до 81 російського магазина.
  • Австралійська компанія Endeavor Group ухвалила рішення вилучити з продажу весь алкоголь російського виробництва на знак солідарності з Україною.
  • Міжнародна федерація кішок через вторгнення РФ в Україну відсторонила від участі у виставках російських тварин.
  • Влада Японія ухвалила рішення "заморозити" активи ще чотирьох російських банків у зв’язку з повномасштабним вторгненням військ РФ в Україну.
  • 70 японців, серед яких 50 колишніх членів сил самооборони Японії та два ветерани Французького іноземного легіону, подали заявки на приєднання до українського Інтернаціонального легіону тероборони.
  • Канада запровадила санкції проти ключових співробітників "Газпрому" та "Роснефти".
  • Україна перемагає на дипломатичному фронті — Європарламент офіційно рекомендував надати їй статус кандидата в члени ЄС. Водночас РФ не припиняє атаки, обстрілюючи житлові квартали й цивільні об'єкти.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День восьмий. Онлайн

Як знищувати російські колони. Інструкція від ЗСУ

Комунікаційниця, етнофотографка та співачка. Три історії жінок із Тероборони

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок