США закривають свій повітряний простір для Росії

США закривають свій повітряний простір для Росії

США закривають свій повітряний простір для Росії
. Фото: AP

Сполучені Штати закривають свій повітряний простір для російських літаків через вторгнення РФ до України.

Про це під час виступу 2 березня заявив президент США Джозеф Байден.

"Сьогодні я оголошую: ми разом із союзниками закриваємо наш повітряний простір для російських перельотів", — зазначив він.

За словами американського президента, США продовжуватимуть економічний тиск на Росію.

"Він (президент РФ Володимир Путін — ред.) не знає, що на нього чекає. Рубль впав на 30%. Фондовий ринок втратив 40%, і торги не відкриваються. Російська економіка страждає і лише Путін несе за це відповідальність", — наголосив він.

Байден додав, що для стримування росту цін на паливо країни світу вивільняють 60 мільярдів барелів нафти, 37 з яких вивільняють США.

При цьому президент США наголосив, що Сполучені Штати не надсилатимуть своїх військових для ведення бойових дій на території України.

"Шість днів тому президент Росії Путін хотів похитнути засади вільного світу. Він думав, що світ прогнеться під його цілі. Але він прорахувався. Він думав що він забере Україну і світ із цим погодиться. Але він зустрів те, на що не сподівався, це — український народ", — підкреслив політик.

Байден запевнив, що США продовжуватимуть підтримку народу України.

"Ми послаблюємо військових Росії, а також її технічну спроможність. Сьогодні ми бачимо що російські олігархи не хочуть більше цього режиму, і Сполучені Штати створюють робочу групу, щоб протистояти злочинам російських олігархів", — додав президент.

Що відомо

  • 22 лютого президент США Джозеф Байден оголосив про перший пакет нових санкцій проти Росії. Йшлося про запровадження обмежень проти фінансових інституцій Росії та блокування сертифікації газогону "Північний потік-2". 24 лютого Байден заявив про запровадження нового пакету санкцій проти Росії. Зокрема, йдеться про експортні обмеження та санкції на експорт високотехнологічної продукції до РФ. Також розширено перелік підсанкційних російських банків та осіб.
  • 25 лютого США офіційно оголосили про запровадження санкцій проти президента Росії Володимира Путіна через російське вторгнення в Україну. Окрім США, санкції проти Путіна і Лаврова запровадили Велика Британія і Європейський Союз. Про аналогічні обмеження вже оголосила Канада.
  • Міністерка закордонних справ Австралії Меріс Пейн анонсувала санкції проти Росії через вторгнення в Україну. Вони стосуватимуться президента РФ Володимира Путіна, міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова і 339 російських депутатів та восьми російських олігархів.
  • Південна Корея теж вирішила долучитися до міжнародних санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну.
  • Швейцарська компанія, яка побудувала газопровід "Північний потік-2" з Росії до Німеччини, розглядає можливість подання заяви про неплатоспроможність, повідомляє Reuters.
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз вирішив повністю закрити повітряний простір для російських літаків.
  • Постійні представники Європейського Союзу схвалили список із семи російських банків, які відключать від всесвітньої платіжної системи SWIFT.
  • Корпорація Boeing заявила, що припиняє обслуговування та технічну підтримку російських авіакомпаній через збройну агресію РФ проти України.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок