У нас є шість варіантів оборони нашої держави — Зеленський

У нас є шість варіантів оборони нашої держави — Зеленський

У нас є шість варіантів оборони нашої держави — Зеленський
. Фото: Associated Press

Україна має шість варіантів захисту держави. Вони передбачають підвищення заробітних плат військовим, покращення умов, забезпечення зброєю, укріплення гривні. Про це президент Володимир Зеленський розповів у інтерв'ю CNN.

Він наголосив, що війна в Україні – це війна за цінності: демократію, життя, свободу, тому це війна усього світу.

"Мені здається, такі важливі речі людям дуже складно зрозуміти, дуже складно, поки це не відбувається тут – у людини вдома, або у сусіда. І тому такий повинен бути меседж, щоб він долетів через всі ці тисячі кілометрів, від України це відчуття долетіло і люди США зрозуміли, за що ми боремося, що вони не просто так повинні підтримувати Україну", — заявив президент.

Він також додав, що Україна має 6 варіантів оборони нашої держави: "Друга частина – ми не просто готуємося, це заробітні плати наших військових, умови, зброя – на все це потрібні гроші, і для цього потрібно було, щоб працювала економіка нашої держави, тому всі ці кроки вони викликали паніку – паніку серед населення, люди, дипломати, представники тих чи інших корма ній починали знімати гроші, падала гривня. Тому що якщо є загроза війни, а вона є постійно у нашій державі, і ніхто про це не брехав. Якщо є така загроза, ти ж не можеш жити в підвалах з 14-го року, ти повинен вилізти, боротися, працювати, підняти економіку, будувати державу".

Що відомо

  • 1 березня Європейський парламент проголосував за резолюцію, в якій закликав інституції Європейського Союзу надати Україні статус кандидата в ЄС, визнавши у такий спосіб європейську перспективу України.
  • 26 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що зараз, коли Збройні сили України боронять Україну від російських військ, настав час ухвалити рішення про членство України в ЄС.
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловилась на підтримку вступу України до складу Євросоюзу.
  • Згідно з опитуванням Соціологічної групи "Рейтинг", оприлюдненого 17 лютого 2021 року, вступ до ЄС підтримують 68% українців, до НАТО — 62% громадян, що є найвищим показником за всю історію подібних спостережень із 2014 року.

Читайте також

Гроші, маскувальні сітки, донорство крові — чим та де можна допомогти армії

Вторгнення Росії в Україну. День шостий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок