Британія закриє свої порти для російських суден

Британія закриє свої порти для російських суден

Британія закриє свої порти для російських суден
. ports.ua

У зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну влада Великої Британії заборонила російським судам заходити у свої порти.

Відповідний лист до керівників британських портів у Twitter опублікував міністр транспорту країни Грант Шапс.

Він зазначив, що морський сектор має основоположне значення для міжнародної торгівлі, і Британія має зіграти свою роль в обмеженні економічних інтересів Росії і притягненні її до відповідальності за вторгнення в Україну.

"Велика Британія була дуже чіткою в тому, що на Росію чекатимуть масштабні наслідки за будь-яке вторгнення в Україну. За цих обставин Мінтранс не вважає за доцільне продовжувати дозволи для російських суден входити до портів Великої Британії", — написав Шапс.

Що відомо

  • Уряд Великої Британії запровадить економічні санкції проти Центрального банку Росії. У свою чергу державний регулятор був змушений підняти облікову ставку у два рази – до 20% та примусити усіх експортерів повертати державі 80 % валютної виручки.
  • За підсумками позачергової зустрічі міністрів закордонних справ ЄС 27 лютого Євросоюз вирішив надати Україні летальну зброю на загальну суму 450 мільйонів євро та ще 50 мільйонів євро на нелетальні постачання.
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз вирішив повністю закрити повітряний простір для російських літаків.
  • США розпочали обговорення нового пакету санкцій, спрямованих проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну.
  • 25 лютого премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повідомив, що Велика Британія запровадить санкції проти президента Росії Путіна та голови російського МЗС Лаврова, а також ініціює розгляд відключення РФ від системи платежів SWIFT.

Читайте також

Як у світі продовжують підтримувати українців під час війни з Росією — фоторепортажі протестівVol.2.

Захоплення Бердянська, нічні обстріли та бої за Київ. Вторгнення РФ в Україну, день п'ятий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок