У Херсоні терміново евакуйовують жителів Антонівки

У Херсоні терміново евакуйовують жителів Антонівки

У Херсоні терміново евакуйовують жителів Антонівки
.

Херсонська міська рада повідомила про початок евакуації з Антонівки о 17 годині. Жителів чекатимуть автобуси з боку шосе В'ячеслава Черновола.

Про це повідомляє Херсонська міська рада.

"О 17:00 починається евакуація місцевих жителів Антонівки. В першу чергу вивозитимуть жінок, дітей, людей поважного віку. Збір з боку шосе В’ячеслава Черновола (Кіндійського шосе), поворот на Молодіжний пляж. На людей чекатимуть автобуси великої місткості, на яких розташовано білі прапори з червоними хрестами", - йдеться у повідомленні.

Як розповіла Суспільному місцева жителька, після обстрілів вона виїхала з селища після обстрілів.

"Як почались обстріли в Антонівці все погоріло, все побили, і на вулицях людей вбили. Троє як стояли - їх вбили, діти встигли побігти до підвалу. Оце виїхала, був обстріл селища з 11 години, виїхали самі, немає ні води, ні світла. Антонівка майже вся побита", - говорить жителька Антонівки

Жителів Антонівки просять брати з собою лише найнеобхідніше - документи, теплі речі, мінімум їжі та засоби особистої гігієни.

"Питання евакуації населення в Антонівці взяли частково на себе. Підготовили 3 автобуси й скоординуємо наші дії, щоб вони не потрапили під обстріли. Бо в нас є інформація, що зараз з обох сторін підтягуються сили та буде бій. Тому прохання до людей – максимально убезпечитись в укриттях. Максимальну кількість людей в зоні бойових дій ми заберемо та евакуюємо", - сказав виконувач обов'язків заступника міського голови Роман Головня.

Що відомо:

  • У Херсоні 24 лютого о 16:20 з боку Антонівського мосту жителі почули вибухи. Станом на 22 годину ворог намагався прорватися й обійти місто зі сходу, щоб продовжити наступ у напрямку Миколаєва. Запеклі бої тривали майже добу на Антонівському мосту.
  • 25 лютого близько 17 години керівник обласного оперативного штабу, голова обласної державної адміністрації Геннадій Лагута офіційно повідомив, що після запеклих боїв ворог подолав оборону Антонівського мосту.
  • На території Херсона створюють дружини з охорони громадського порядку.
  • 26 лютого о 13:35 Херсонська облдержадміністрація повідомила про бойові дії на Антонівському мосту і попросила херсонців не покидати укриття.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок