Кіпр та Італія не блокуватимуть відключення РФ від SWIFT — Кулеба

Кіпр та Італія не блокуватимуть відключення РФ від SWIFT — Кулеба

Кіпр та Італія не блокуватимуть відключення РФ від SWIFT — Кулеба
. Фото: Associated Press

Кіпр та Італія заявили, що не блокуватиме відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

"Вдалося. Кіпр заявив, що не блокуватиме відключення РФ від SWIFT. Українська дипломатія продовжує працювати 24/7 та добиватися важливих рішень для захисту України від російських загарбників", — повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський зазначив, що це має стати "потужним ударом по агресору".

"Новина від Дмитра Кулеби. Його відомству вдалося переконати Кіпр, вони погодилися відключити (не блокувати відключення) Росії від системи Свіфт. Я переконаний, що це буде дуже потужний удар по агресору", — заявив він в ефірі телеканалу "Рада".

Про підтримку відключення країни від системи також повідомила Італія.

"Це початок нової сторінки в історії наших держав. Щойно Маріо Драґі (прем'єр-міністр Італії — ред.) в телефонній розмові підтримав відключення Росії від SWIFT, надання оборонної допомоги. Україна має стати частиною ЄС", — написав він у Twitter.

Відключення Росії раніше підтримали також Франція, Канада, Велика Британія, США.

Що відомо

  • 24 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав західних партнерів негайно відключити Росію від фінансової системи SWIFT.
  • Велика Британія запроваджує санкції проти президента Росії Путіна та голови російського МЗС Лаврова.
  • Президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з українським візаві Володимиром Зеленським 25 лютого підтримав від’єднання Росії від міжнародної системи міжбанківських переказів SWIFT.
  • Президент Володимир Зеленський вважає, що зараз, коли Збройні сили України боронять Україну від російських військ, настав час ухвалити рішення про членство України в Європейському союзі.

Читайте також

Збитий в Дарниці безпілотник, обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день третій. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок