Пересування техніки дорогами Тернопільщини: як діяти жителям

Пересування техніки дорогами Тернопільщини: як діяти жителям

Пересування техніки дорогами Тернопільщини: як діяти жителям
. Суспільне Тернопіль

Не фотографувати, не знімати на відео рух української військової техніки і не виставляти це в соціальні мережі попросив на брифінгу жителів Тернопільщини голова облдержадміністрації Володимир Труш.

"Якщо ви бачите пересування військової техніки дорогами міста і області і не було сигнального повідомлення про небезпеку – це наші армійці, які пересуваються на фронт. Якщо все ж таки виникають сумніви, - звертайтеся з цією інформацією на телефон 102". За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, сьогодні в обласному центрі обмежили доступ до камер відеоспостереження усім бажаючим.

"Цей доступ залишиться лише для силовиків і правоохоронців. Ворог не повинен бачити наші вулиці. Від цього також залежить безпека тернополян. Враховуючи скарги тернополян на недостатню гучність сигналу систем оповіщення, зокрема, у віддалених районах міста, було зроблено низку робіт із посилення сигналу. Окрім того, завтра ми починаємо монтаж додаткового обладнання в цих мікрорайонах для того, щоб всі чули достатньо добре сигнал і посилюється робота спеціальних автомобілів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також поліції, які будуть їздити і в гучномовець сповіщати про небезпеку. Наразі в нас немає інформації про якусь небезпеку", – розповів Надал.

Також під час брифінгу облдержадміністрації Володимир Труш звернувся до жителів із проханням без вагомих причин не пересуватися власними автомобілями територією області.

"Одним із ключових питань, яке ми сьогодні розробляли з Нацполіцією, СБУ та військовими, встановлення додаткових блокпостів. Кількість постів збільшена. Деякі обласні дороги заблоковано. Це робиться для нашої безпеки. Бо ви будете створювати корки. Без нагальної потреби бажано не пересуватися транспортом по області", – каже Труш.

Читати також

На початок