"Ця безглузда війна може захопити і ваш дім". Брати Клички закликають світ зупинити агресію РФ

"Ця безглузда війна може захопити і ваш дім". Брати Клички закликають світ зупинити агресію РФ

"Ця безглузда війна може захопити і ваш дім". Брати Клички закликають світ зупинити агресію РФ
. АР

Боксери наголосили на тому, що ця війна може торкнутись не лише України, а й всього світу.

Ексчемпіони світу з боксу Віталій і Володимир Клички виступили зі спільною заявою щодо нападу Росії на Україну, який стався 24 лютого о 5:00 за київським часом.

Читайте також: Військове вторгнення Росії. Останні новини

Віталій Кличко, який є мером міста Києва, запевнив, що в українській столиці працює вся критична інфраструктура, а також наголосив на тому, що ця війна - "це велика трагедія не тільки для України":

"Те що зараз зроблено зі сторони Росії - велика трагедія не тільки для України, а й для всієї Європи. Але я переконаний, що ми вистоїмо. Вистоїмо і зможемо показати нашу силу і дух.

Хочу вас проінформувати, що в місті Києві працюють усі підприємства критичної інфраструктури, є подача тепла, електроенергії, води, безкоштовно працює громадський транспорт. Але прошу ним користуватись виключно за потребою. Зараз залишайтесь удома та не панікуйте. Ми зробимо все, аби ситуація була під контролем і ніяких надзвичайних ситуацій у Києві не відбувалось.

[Ми] на контакті з військовими, які зараз відстоюють нашу країну. І переконаний у тому, що ми покажемо нашу силу духу. Усе буде добре".

Володимир Кличко, своєю чергою, у цьому відео звернувся як російською, так і англійською мовами, підкресливши, що напад Росії на Україну - це справа не тільки українців, а й усієї Європи та світу:

"Звертаюсь до міжнародних партнерів. У ці дні відбувається трагедія в Україні, у нашій країні. Ця трагедія і безглузда війна може захопити і ваш дім. Ця трагедія може піти не тільки в Європу, а й у весь світ. Спільними зусиллями необхідно зупинити цю війну та агресію. Цю безглузду війну, у якій не буде переможців. Не дайте цьому продовжуватись в Україні, у Європі та у світі".

Також раніше у своєму Twitter ексчемпіон світу в надважкій вазі назвав агресію Російської Федерації "безрозсудливим і смертельним імперіалізмом":

"Світ спостерігає за тим, яким імперіалізм є безрозсудним і смертельним не лише для України, а й для всього світу. Нехай історія буде уроком, який не буде повторюватися".

Реакція спортивного світу на загрозу вторгнення Росії в Україну

На початок