У Харкові водія маршрутки оштрафували за порушення карантину

У Харкові водія маршрутки оштрафували за порушення карантину

У Харкові водія маршрутки оштрафували за порушення карантину
.

Через порушення правил карантину у Харкові за день склали один адмінпротокол. Штраф загрожує водію маршрутки, який віз у салоні 17 пасажирів замість 10.

Водій 296-ї маршрутки Володимир Коломієць заповнює протокол про адмінпорушення. У салоні його авто було 17 пасажирів. За постановою Кабміну на час карантину повинно бути не більше десяти. Володимир каже: про обмеження знає, пасажирів попереджав.

"За те, що я взяв, перевіз, а в мене було 4 платних пасажири і 13 безплатних, тобто пільговиків, мене зараз будуть штрафувати чи щось робити", — каже водій.

Маршрут пролягає від селища П'ятихатки до центру Харкова. Щодня ним курсують по 36 автобусів, каже директор компанії-перевізника Рафік Гадіров. Він показує оголошення про обмеження пасажирів:

"Це для громадян, які на зупинках стоять. Вони вміють читати, вони знають, що більше 10 осіб — не можна. Цю функцію чомусь поліцейські переводять на водія. А чому поліцейський, коли заходить до автобусу і на 11-ту людину не може написати цей протокол з адмінпорушення?".

Сума штрафу за перевезення більше 10 пасажирів у транспорті під час карантину — від 17 тисяч грн до 34 тисяч.

Що робити водію, якщо пасажири відмовляються виходити з салону, пояснює інспектор відділу безпеки дорожного руху патрульної поліції Еднарі Катамадзе:

"Глушить транспортний засіб та викликає патрульну поліцію. Патрульна поліція повинна реагувати на це в мить".

Адмінпротоколи за перевищення кількості пасажирів у салонах громадського транспорту патрульні складають на водіїв відранку. Напередодні проводили інформаційну роботу і з пасажирами, каже речник Управління патурльної поліції області Дмитро Гайдук:

"Процес складання адмінматеріалу — затяжний. Оскільки потрібно залучити свідків для фіксації даного правопорушення. Зафіксувати кількість пасажирів, які знаходяться у транспортному засобі. Опитати як водія, так і інших учасників. У патрульної поліції немає цілі когось карати, штрафувати. Ми проводимо першочергово доведення до населення, перевізників, роз'яснювальну роботу".

На 16:00 годину дня харківські патрульні склали один протоколів про адмінправопорушення. Самі ж водії поліцію не викликали.

МВС оприлюднила статистику по регіонах.

У Харкові водія маршрутки оштрафували за порушення карантину

Даних про порушення на Харківщині у повідомленні не вказано. Щодо інших регіонів:

"У результаті поліцейські виявили порушення та склали 270 адміністративних протоколів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення".

Найбільше порушень, за даними МВС, зафіксовано на Донеччині.

Автори: Світлана Стеценко, Тетяна Федоркова

Що відомо

На початок