Усі медалісти останнього дня Олімпіади-2022: результати заключних змагань у Пекіні

Усі медалісти останнього дня Олімпіади-2022: результати заключних змагань у Пекіні

Усі медалісти останнього дня Олімпіади-2022: результати заключних змагань у Пекіні
. AP

Хто здобув нагороди в останній день Ігор у Пекіні.

У Пекіні відбулися останні старти Зимових Олімпійських ігор у Пекіні. Вони пройшли у п'яти видах спорту: гірськолижному спорті, бобслеї, лижних перегонах, керлінгу та хокеї.

Останнім виступом Олімпіади-2022 став фінал у чоловічому хокеї. Там перше в історії хокейне "золото" здобула збірна Фінляндії, яка обіграла команду ОКР з рахунком 2:1.

Читайте також: Визначилися останні чемпіони Олімпіади-2022: результат фіналу у хокеї

16-й день Зимової Олімпіади у Пекіні став останнім і для українських спортсменів. Лижниці Марина Анцибор та Вікторія Олех взяли участь у масстарті на 30 км. Найкращий результат показала Анцибор - 37-е місце, і цей виступ став найуспішнішим для України за останні вісім років на Зимових Олімпіадах у лижних перегонах.

Крім цих змагань, в останній день Олімпіади-2022 відбувся змішаний турнір у паралельному слаломі (гірськолижний спорт), змагання бобслей-четвірок, а також визначилися олімпійські чемпіонки у керлінгу.

Результати останнього змагального дня Олімпіади-2022

Гірськолижний спорт: змішаний турнір у паралельному слаломі

У другому в історії Зимових Олімпіад змішаному турнірі з паралельного слалому переможцями стали представники Австрії, які здолали у боротьбі за "золото" збірну Німеччини.

Участь у командному турнірі з паралельного слалому взяли чотири гірськолижники: двоє чоловіків та двоє жінок. Вони змагалися у форматі змагань на вибування, де переможець визначався або за кількістю індивідуальних перемог, або ж за часом, якщо в особистих протистояннях встановлювався рахунок 2:2.

До фінальної четвірки командного турніру пройшли чотири команди: Австрія, Німеччина, Норвегія та США. Австрійці здолали норвежців лише завдяки кращому часу за підсумками чотирьох стартів, а ось Німеччина перемогла США з рахунком 3:1 (лише Рівер Радамус у команді Сполучених Штатів випередив німця Лінуса Штрассера).

Бронзовий фінал закінчився перемогою Норвегії над США за часом. Так само закінчилося і протистояння між Австрією та Німеччиною, де ключовим став схід з дистанції німецької лижниці Емми Айхнер.

Підсумки у командному турнірі означають, що одна з фавориток на медалі Олімпіади-2022 - американка Мікаела Шиффрін - закінчує виступи у Пекіні без нагород. У півфінальному та фінальному заїздах американська гірськолижниця програла обидві свої дуелі представницям Німеччини та Норвегії.

  1. Австрія
  2. Німеччина
  3. Норвегія
Бобслей (четвірки, чоловіки)

Олімпійськими чемпіонами у бобслей-четвірках стали представники збірної Німеччини. Екіпаж на чолі з Франческо Фрідріхом захистив звання олімпійського чемпіона, здобуте у Пхьончхані.

Змагання у бобслей-четвірках проходили у форматі двох змагальних днів та чотирьох заїздів. Екіпаж Фрідріха розпочав виступ у четвірці на другій позиції, поступаючись іншому представнику Німеччини Йоганнесу Лохнеру, але закінчив перший змагальний день лідером.

За підсумками третього та четвертого заїздів екіпаж Франческо Фрідріха втримав перемогу. Перевага над Йоганнесом Лохнером склала 0.37 секунд за підсумками чотирьох заїздів.

Таким чином, Фрідріх став першим бобслеїстом в історії, який захистив звання олімпійського чемпіона у двох дисциплінах. Перед "золотом" у четвірці німецький спортсмен також вдруге поспіль став найкращим у двійці.

Німеччина мала також шанси зайняти увесь подіум у бобслей-четвірці. Проте екіпаж канадця Джастіна Кріппса втримав "бронзу" у боротьбі з Крістофом Гафером.

  1. Франческо Фрідріх (Німеччина) 3:54.30
  2. Йоганнес Лохнер (Німеччина) +0.37
  3. Джастін Кріппс (Канада) +0.79
Лижні перегони (масстарт, жінки)

У жіночому масстарті тріумфувала норвежка Тереза Йохауг. Найближчу конкурентку - американку Джессі Діггінс - вона випередила з перевагою у 1:43.3 хвилини.

Для 33-річної Йохауг масстарт став останньою гонкою у кар'єрі на рівні Олімпіад. І її вона закінчила з третьою для себе золотою медаллю, ставши другою лижницею в історії, що здобула три "золота" на одній Олімпіаді в особистих гонках.

Унікальне досягнення підкорилося і американці Діггінс. Вона стала першою неєвропейською лижницею в історії Зимових Олімпіад, яка здобула медаль у масстарті.

  1. Тереза Йохауг (Норвегія) 1:24:54.0
  2. Джессі Діггінс (США) +1:43.3
  3. Кертту Нісканен (Фінляндія) +2:33.3
Керлінг (жінки)

У фіналі з жіночого керлінгу перемогу здобула збірна Великої Британії. Заключний виступ британки закінчили з розгромом над командою Японії - 10:3.

Для Великої Британії "золото" у керлінгу стало першим на Олімпійських іграх у Пекіні. І загалом другою медаллю: перед цим британські атлети здобули "срібло" у чоловічому турнірі з керлінгу.

  1. Велика Британія
  2. Японія
  3. Швеція
Хокей (чоловіки)

Олімпійськими чемпіонами у хокеї стали фіни. В останньому фіналі Олімпіади-2022 збірна Фінляндії перемогла олімпійських чемпіонів Пхьончхана - команду ОКР (2:1).

Фінляндія уперше в історії здобула "золото" на Зимовій Олімпіаді. Перед цим фіни двічі програвали фінальні матчі - у 1988 та 2006 роках.

За день перед золотим фіналом олімпійського турніру з хокею відбувся матч за "бронзу". У ньому Словаччина перемогла Швецію з рахунком 4:0.

  1. Фінляндія
  2. ОКР
  3. Словаччина
На початок