"За традицією маю що привезти в Україну". Абраменко розповів про виграш "срібла" на Олімпіаді-2022

"За традицією маю що привезти в Україну". Абраменко розповів про виграш "срібла" на Олімпіаді-2022

Ексклюзивно
"За традицією маю що привезти в Україну". Абраменко розповів про виграш "срібла" на Олімпіаді-2022
. AP Photos

Ексклюзивний коментар Олександра Абраменка після церемонії нагородження на Олімпіаді-2022.

Олександр Абраменко приніс для України першу медаль Олімпіади-2022. У змаганнях з лижної акробатики у фристайлі українець фінішував другим, виграв "срібло". Після фінішу відбулася квіткова церемонія на арені проведення змагань, а на наступний день - медальна церемонія з врученням нагород.

Суспільне Спорт поспілкувалося з Абраменком одразу після виграшу медалі, а також на наступний день - уже після церемонії нагородження.

  • Про зміну програми та різницю між двома медальними Олімпіадами
"Як виявилося, чотири роки [між Олімпіадою-2018 та Олімпіадою-2022] пролетіли дуже швидко, це були нелегкі роки тренувань. Коли я уже вирішив готуватися до своїх п'ятих Олімпійських ігор, то знав, що тих стрибків, які я мав і які я показував у Кореї, не вистачить для повторення результату. Тож я тренувався, і сподівався, що в мене все вйиде. І звісно, так і трапилося. Я за традицією маю що привезти до України. Дякую усім за підтримку, я її відчував. Як завжди".
  • Про емоції після виграшу медалі

"Звісно, я поспілкувався з рідними. Ніч була тяжка, бо стільки адреналіну та емоцій, щоб не міг спати напевне до 4 ранку. Тому не виспався, але ці емоції - вони прекрасні, все як завжди добре. І маю час відновитися.

Це робота усієї команди, збірної. І не тільки команд, але й працівників міністерства, федерації Я вважаю, що всі люди, які підтримували мене - це теж їх заслуга. Вони думали про мене, мріяли про цю нагороду. І ось це усе стало можливим.

Хочеться додому і забути на пару тижнів чи місяців про спорт взагалі".

Дивіться також: Церемонія нагородження українця Абраменка "сріблом" Олімпіади-2022: відео

Що відомо

На початок