Депутати Харківської облради затвердили програму територіальної оборони

Депутати Харківської облради затвердили програму територіальної оборони

Депутати Харківської облради затвердили програму територіальної оборони
. Суспільне Харків

На 2022 рік теробороні Харківщини виділили майже 8 мільйонів гривень.

На позачерговій сесії Харківської облради проєкт підтримали 78 депутатів, один — утримався, 14 — не голосували, 27 — відсутні, голосів "проти" не було.

Загальна сума коштів становить 7 983 720 гривень.

"На цей час територіальна оборона складає сім батальйонів у кожному районі і управління. Сформований штаб зони та в кожному районі штаби оборони. Укомплектовані особовим складом для достатньої функціональності. Також ми щоденно приймаємо цивільних громадян для участі в програмі тероборони", — повідомив заступник командира бригади тероборони Харківської області Володимир Шмітько.

На позачерговій сесії облради затвердили програму територіальної оборони Харківщини
Програма направлена на фінансування заходів з участі сил тероборони у підготовці громадян України до національного спротиву, посилення охорони та захисту державного кордону. Triolan/Youtube

"Перші кошти, виділені з органів місцевого самоврядування до підрозділів тероборони, підуть на найбільш необхідні речі: закупівлі комп'ютерної техніки, побудови харчоблоків, подекуди — заміна вікон, поточні ремонти. Зараз ці кошти перерахують на військовий комісаріат, який вже буде проводити відповідні процедури і закупівлі. Після того ці кошти або товаро-матеріальні цінності передадуть до місць дислокації органів тероборони. Це — перші кроки", — прокоментував голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Що відомо

  • Харківська обласна рада 16 лютого зібралася на позачергову сесію, щоб розглянути питання, пов'язані з територіальною обороною, безпекою та цивільним захистом.
  • Згідно з проєктом, кошти, виділені на позачерговій сесії, серед іншого витратять на обладнання пунктів управління штабу зони територіальної оборони та ремонт бази приміщень військової частини А0501 на Чугуївщині.
На початок