Смерть вагітної від COVID-19 на Закарпатті: в ОДА чекають судово-медичну експертизу

Смерть вагітної від COVID-19 на Закарпатті: в ОДА чекають судово-медичну експертизу

Оновлюється
Смерть вагітної від COVID-19 на Закарпатті: в ОДА чекають судово-медичну експертизу
. Фото: Суспільне Закарпаття

Офіційне заключення судово-медичної експертизи щодо смерті 22-річної вагітної жінки на Закарпатті очікують в департаменті охорони здоров’я ОДА. Про це повідомив директор підрозділу Анатолій Пшеничний.

За його словами, наразі перевіряють всю медичну документацію щодо лікування пацієнтки. Результати експертизи мають бути протягом 14 днів.

Мама вагітної жінки звинувачує лікарів у халатності

Мама загиблої в Ужгороді вагітної дівчини планує звертатися цього тижня до правоохоронців розслідувати смерть її доньки. Вона розповіла про це Суспільному телефоном, оскільки проживає в Хмельницькому.

На своїй сторінці у Facebook написала, що "самолікуванням вони не займались". "Ми стверджуємо , що вакцинація проти COVID-19 нею прийнята і не є фальшивою", — написала Неля Стасишена. Мама звинувачує лікарів у халатності.

"Чому лікарі протягом 8 днів її перебування в стаціонарі пологового будинку нічого не зробили, а довели її до стану 90% відсотків ураження легенів? Звернення ми подали до медичного центру, де стояла моя дочка на обліку з вагітності. Вони нам надали всі документи тритижневої давності: всі аналізи, які підтверджували абсолютно здорову жінку", — розповіла у коментарі Суспільному мама.

"COVID-19 часто ускладнюється сепсисом"

Медичний директор обласної лікарні ім. Новака Василь Стрижак у коментарі Суспільному повідомив: "Дівчина потрапила у тяжкому стані, тому і просили нас колеги про допомогу, бо відчули, що за важкістю стану не впораються. З практично тотальним ураженням двобічних легень, у септичному стані, з множинними венозними тромбозами, але тяжкість стану була така, що, на превеликий жаль, пацієнтка через три дні перебування в нас померла. Щодо перебігу COVID-19, то він часто ускладнюється сепсисом. Комісія потім при аналізі встановить чи передував сепсис COVID-19, чи COVID-19 ускладнився сепсисом у пацієнтки. Понад 90% ураження легень були кваліфіковані ще у міському пологовому будинку", — каже Василь Стрижак.

Речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк повідомила: до правоохоронців заяви від родичів загиблої жінки не надходили.

Суспільне телефонувало директору міського пологового Олегу Онопку. Він сказав, що не коментуватиме ситуацію, допоки не буде результатів експертизи.

Що відомо:

  • Жінка була на четвертому місяці вагітності, на 8-й день перебування у лікарні їй зробили комп'ютерну томографію, яка показала 90% ураження легень. Спочатку вона знаходилася в Ужгородському міському пологовому будинку. Згодом дівчину перевели в Закарпатську обласну клінічну лікарню ім. Новака, де вона і померла 10 лютого.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок